Tamamannecim Haffuse bazı zeytinlerin içinde Mısır özü yağı kullanılıyor belki Mısır alerjisi varsa o etki ediyor olabilir
Haffuse Tamamannecim glutendiz beslenmeye basladim dun… Misir unundan ekmek yaotim… insaAllah oyle degildir, aksi halde fenalasir kizim…
Brcunr111 Mertarel ya bize de teşhis koyuldu kullanıyorum alerjik mama emzirme çok az mama ağırlıklı. Emzirmiyorum diyelim. Hala aynı 🥲
Mertarel Brcunr111 neye alerjisi var bebeğin bağırsak toparlayacak ki bebekte etki yapsın. Daha uzun olabilir
lolaa Mertarel peki kati diyetten kastiniz mesela makarnada sehriyede bile eser miktarda yumurta var bunlari da tuketmiyoruz degil ki? Bende diyet yapiyorum ama bu kadar kati diyeti bosuna ki yapiyorum ki diye dusunuyorum bazen tam olarak ne yiyecegimi bilmiyorum
Mertarel lolaa evet canım bunların hiçbirini tüketmiyorum eser milyar bile yeterli tekrar bebeğim huzursuz olması için. Tükettiğim çok az şey var. Mantar patates salatalık pirinç yulaf taze fasülye pazı ıspanak pırasa zeytin imam bu kadar diyebilirim dönüştüre dönüştüre yiyorum. Bazen karnabaharda tüketiyorum. Tatlı olarak hurma 😀 öyle yaşayıp gidiyorum iştee
Tugceannecik Mertarel merhaba süt alerjiniz mi var. Bende 8 gündür süt ürünlerini kestim ama hala kan geliyor. Kaş günde sonuç alırım acaba ?
Mertarel Brcunr111 diyetinde kaçak olmasın mutlaka düzelir zaman alabilir yaşayan biri olarak söylüyorum.
Kuzgun Veragillerden ben yurt disinda yasiyorum aldigim yulafin ustunde gluten yoktur yaziyo kesin turkiye de vardir kulladigim marka quaker oats gluten free benim kullandigim yulaf ama bebisler icin uygun mu bilmiyorum onlsr icin organik olani istiyoruz ya
Haffuse Tugceannecik aalinda bi gerileme olmasi lazim.. Peki bebeginizde genel halinde bi iyilesme var mi,.. Neleri kestiniz
Mertarel Tugceannecik çoklu besin alerjimiz var, süt yumurta buğday et tavuk vs. Benim bebeğimde etkisini 1 buçuk ayda gösterdi ama bizim buğday kan testinde negatif çıkmıştı ben yinede tüketmedim 1 hafta önce buğdayı açtım ilk 4 gün bir sıkıntı yoktu ama sonra bir anda bebeğimin cildi yine döktü hemen yemeyi bıraktım süreç başa sardı gibi ama daha çabuk toparlıyor katı diyete devam ediyorum. Siz de kaçak yapmayın her bebek aynı değil bağışıklık sistemi ile alakalı iyileşme süresi bu yüzden uzayabilir yA da daha kısa olabilir siz iyileşmiyor. Tükettiğiniz şeyler arasında alerjisi olan bir ürün yoksa mutlaka düzelme olacaktır sabırlı olun yeter.
Sena_i Haffuse glutensiz beslenmek başlarda çok zor görünsede aslında hiçte zor değil. Nohut ekmeği deneyin ekmek ihtiyacınız için. Nohut ekmeği gluten içermiyo. Glutensiz ürünler satan bi trendyol satıcısı var. Ne aldıysak çok beğendik. Tavsiye ederim. (Rolla glutenfree) pizza tabanı alıyoruz en sık. Ekmeğide kızartılınca gayet başarılı.
Haffuse Sena_i bende biraz bakindim utensiz marketlerr ama,bebegimde kuruyemis ve sut urunleri erjisi de var… Ya yumurta girmis oluyor icine ya kuruyemis😑
Ozgeruya Haffuse bizimde çoklu besin alerjisiydi glutende vardi arasında açtık herseyi süt ve yumurta kaldı ama doktorumuz tekrardan test yapicak bazi alerjilerin gene tetiklediğini düşünüyor
Pankek Haffuse Ben kendim troid yüzünden glutensiz besleniyorum. Süt ürünleri de tüketmiyordum. Kırmızı mercimekten ekmek yapıyorum. Fırında sebze. Patates mantısı yani çeşit çok . Ben de salak gibi süt alerjisi var diye oğlumda reçel ekmek yiyip oturuyordum sonra vücut bir çöktü anlatamam. 2 sene olacak daha toparlayamadım. Bende tarif çok öğrendim veririm
Haffuse Pankek ben de misir ekmegi yaptim ama, bu kez de fazla nişastali tuketmek sutun azalmasina sebep olur yazisini okuyunca korktum… Ve alerjiden oturu gaz sikintimiz bitmiyor, o yuzden mercimek gibi kuru bakliyatlari yemektrn cekiniyorum…