Kızlar şuan ücretsiz izindeyim biliyorsunuzdur ücretsiz izin 2 yıl oluyor ben dilekçemi 1 yıllık verdim kızım 1 yaşındayken başlamış olacam ama kararsızım işe gidersem bakıcıya verecem kafama göre bakıcı bulabilecek miyim eve kamera düşünüyorum kabul eder mi gelen bilmiyorum birde ne kadar kamera da olsa kimse bir anne bakımı etmez kızımın hazır bir düzeni var kitap okuma, oyun oynama, ek gıdası, uykusu gelen kişi benim gibi olmayacak ben bozulsun istemiyorum bu düşüncelerim beni işe başlatma konusunda kararsız bırakıyor 1 yıl daha gitme evde kal 2 yaşında da güvenilir bir kreşe veririm diye düşünüyorum biz şuan kredi ödüyoruz tek maaş bizi zorluyor işe gidersem eski rahat günlerimize dönecez ama evde kalırsam kızımın ilk 2 yılı bana ait olmuş olacak işe başlama vaktine kadar kendimizi sıksak kredi borcunun yarısını biriktirmiş oluyoruz kalanı da yıl içine yayıp eşim maaşından biriktirecez en kötü ihtimalle kızımın doğumunda gelen bir kaç altını bozarım diye düşündüm kızımı bu yıl elimden geldiğinde ne kitap ne oyuncak ne kıyafet nede başka konularda eksik bırakmamaya çalıştım aldım alıyorum ama tabi çalışıyor olsam daha başka olacak ona alıyorum ama kendimizden kısıp ödün veriyoruz siz olsanız 1 yıl daha gezme tozma üst baş almadan kendinizi idare eder çocuğunuza mı bakarsınız yoksa işe gider hem kendi hem de çocuğunuzu daha rahat bir yaşantıya mı dönersiniz eğer gidersem bakıcı olacak bekler kalırsam kreş