Elif1010 Meryemtuysuz Çoğu şeyi yapıyor hadi diş fırçalayacağız dediğim de banyoya koşar banyo yapacağız deyince üstünü çıkartmaya çalışır dışarı çıkacağız dediğimde ayakkabı ve montunu getirir yemek yiyeceğiz deyince çekmeceden tabağını verir . Kelime sayısını artık sayamıyorum 2 Li cümle kurmaya başladı sayıları 10 a kadar biliyor hayvanları adı ve sesini meyve ve sebzelerin adlarını biliyor uykusu geldiğinde yatağını getirir acıktığında biberonunu beraber makinaya çamaşır atarız asmama ve katlanmama yardım etmeye çalışır. Evde parti dostlarımız var mamalarını ve sularını beraber doldurmaya çalışırım ki sorumluluk sahibi olsun tam bir kitap canavarı akşama kadar kaç tane kitap okutuyor sayamıyorum getirip oku der 19 aylık 🤍
ZhraCelik Meryemtuysuz 19 aylık oldu oğlum 40 dan fazla kelimesi var tabi sık sık kullanmıyor bizimle sohbet eder gibi değil de mesela elmayı görünce elma der arabayı görünce araba kuş görünce kuş der komut alıyor neredeyse her söyleneni anlıyor dişleri fırçala dediğimde banyodan diş fırçasını alıyor bi çok hayvanı bilir seslerini çıkarır lama kuala bukalemun gibi hayvanları bilir henüz çatal kaşık kullanamıyor çatalı batırmaya çalışıyor ama beceremiyor aklıma gelenler bubkar
Minis Her söyleneni anlıyor. Koşuyor. Kelimeleri arttı. Her istediğini ifade edebiliyor. Üstünü giymeye çıkarmaya yardım ediyor. Evin bölümlerini, eşyaları vs biliyor. Komut alıyor