cigdemkrkmz Bebekleriniz kaç cm doğdu acaba? Benim ki 48cm doğdu bir ayda 50olmuş ilerde boyu kısa mı olur ki
FistikliLokumum cigdemkrkmz normal ki boy uzaması benim oglum 49 cm dogdu her ay 2 cm uzadı 9 aylık kontrolde 69 cmdi. Ayda 1-3 cm uzaması normal önemli olan bascevresi gelisimi su an
Linam88 Musam çokta alakası yok çekinik gense gayet tabi de güzel uzar hıı bide beslenme ve spor ile boy uzatmak mümkün
cigdemkrkmz Musam ben kısa değilim normalim 167boyum ama baba erkeklere göre biraz kısa kalıyor benden bikaç cm kısa ya da aynı. Ama çevremde çok görüyorum benim tarafa çekerse uzun olur kardeşim babam amcamlar falan baba tarafım hep uzun ama eşim tarafın kısa
Dondurmalikahve Musam Babam 161 annem 156 kardeşim 181 demek ki oluyormuş anne baba kısa olsa bile diğer akrabalara çekebiliyor
Musam Linam88 bilmem sülalesi kısa olup da uzun cocuk görmedim yA da uzun olup da kısa cocuk görmedim o yüzden öyle söyledim
MatmazelDeniz cigdemkrkmz 51 cm doğdu 1 aylikken 55 cmdi. Boy kilo genetiktir çocuklar boyu babadan kiloyu anneden alırlarmış.
Aydeeeee MatmazelDeniz ve tamda biyle oldu ben zayif minyon yiyen kilo alamayan biriyimnoglumda tam biyle
keskebirazuyusam Boy tamamen genetik diye düşünüyorum. Eşim ve ben boyumuz uzun, oğlum 53 cm doğdu. Şu an 13 aylık 86 cm. Kısa boylu veya uzun boylu bunları kafanıza takmayın… Mutlu, sağlıklı bir birey olsun evladınız inşallah
Dondurmalikahve cigdemkrkmz Aslında ilk ay 2 cm uzadı diye hemen kısa olacak veya uzun olmayacak diyemeyiz. Oğlum 2. aydan 3. aya kadar 3 cm 2. aydan 4. aya kadar 6cm uzamıştı.
FistikliLokumum cigdemkrkmz beyin gelisimiyle ilgili o benim oglumun bas cevresi 35 cm dogdu 9 ay kontrolünde 45.5 cmdi ilk ay 3 cm artmıs diger aylar hep 1 - 1 bucuk cm artmıs mesela dogum kilosu dogum bascevresi dogum boyu olarak kıyaslanıyo ne kadar arttıgı her ay takipli doktoruna sorun iyi mi diye o yönlendirir zaten sizi
Emineg35 cigdemkrkmz 47 cm doğdu oğlum. 13 aylık olacak 78 cm. Ben 163 babası 178. Öyle aman aman bi boylu olacağını beklemiyorum. Yüzme basketbol böyle sporlarla destekleyeceğim ben. Babasına çekerse iyiyiz 😅 genetik tabi bu faktörler
Almi4134 cigdemkrkmz bu su anda belli olmaz ama tamamen genetik anne baba boy ortalamasını baz alıp 10 cm üst ya da 10 cm alt olmasi beklenir. Oglum 53 cm dogdu mesela 6.5 ayligiz 68 ancak oldu