Merhaba benim 10 aylık bir oğlum var. 3 aylıkken yurt dışına taşındık bu yüzden bu 7 aylık süreçte çok akraba, arkadaş ile içli dışlı olmadı ama evimize misafir gelince ya da biz bir yere gittiğimizde herhangi bir sorun yaşamazdık. Doğuştan aşırı kolay bir bebekti. Ne diş, ne atak haftaları hiçbiri zorlamadı. Hep kendi kendine oyun oynayan, biz etrafında değilken strese girmeyen bir bebekti.
Ne olduysa geçen hafta oldu. Ailemi ziyarete Türkiye’ye geldim ilk gece her şey normaldi ancak ertesi gün aşırı stresli bir bebek olarak uyandı. Açık mutfak evde salondan mutfağa bile gitmeme izin vermiyor. Ne tuvalete gidebiliyorum ne başka bir şey yapabiliyorum. Uzaktan da olsa beni gördüğü sürece sinir krizi geçirir gibi ağlıyor. Sadece o beni görmeden odadan çıkarsam başkalarıyla duruyor.
Bu ortam değişikliği kaynaklı bir sorun mu ve geçici mi? Yoksa biz güvenli bağlanmayı mı kuramadık stresli bağlanma mı oldu? Haftasına baktığımda şu an 45 haftalık ve atakta gözüküyor ama bu zamana kadar atakları en fazla iki gün huysuzluk şeklinde olurdu. Yemesinde, uykusunda bir sorun yok ama benim her an yanında olmamı istiyor. Sadece ben bir iki adım ötesindeysem kendi kendine oyun oynuyor biraz uzaklaşsam hemen kendini yerlere atıp ağlamaya başlıyor. Bu geçici bir dönemse ne zaman düzelir?