Lütfen niye emzirmiyorsun diyecek olanlar yazmasın. Çünkü sütümü artırmak bebeğimi emzirebilmek için her yolu denedim. Çok uğraştım ama tüm uğraşlarım sonucunda maalesef sütüm gitti. Emzirme danışmanı, eds, süt pompası, hastane tipi süt pompası, solgar, bira mayası, malt icecekler vs vs liste uzar.
Bebeğimi önceden mama ve anne sütüyle besliyordum . Çeşitli sebeplerden dolayı elimizde tek alternatif mama kaldı. İlk başlarda mama yetiştiremediğim bebek ikinci aydan itibaren zor almaya başladı. Ben de uyutup verdim oynayarak verdim vs. Ama yaklaşık bir haftadır mama yemek istemiyor. Alerjisi olmasına rağmen farklı mama da denedim yok. Uyuyunca da vermeye çalıştım olmadı. Mesela dün gündüz ikide 90cc yedi. Yediği maksimum miktar bu. Akşam beş oldu altı oldu yemiyor. Uyutuyor veriyorum yine yemiyor. Velhasıl kelam saat akşam onda 90 cc daha yedi. Elimde sürekli biberonla geziyorum sürekli mama tazeliyorum tabi. Neyse dedim uyusun gece iki oldu acıktı. (Hareketlerinden anlıyorum) gittim mama hazırladım verdim yine yemiyor. Sonra zar zor 30 cc daha yedi. Ben uyuyamadım o uyusa da. Başından beri zor bi bebekti bir de buna mama reddi durumu eklendi. Artık uykusuzluğu, yorgunluğu geçtim. Çok moralim bozuk. Psikolojim çöktü. O mama yemezse ben nasıl uyuyabilirim ?Nasıl içim rahat olabilir ? Aynı durumu yaşayan varsa lütfen bir teselli versin. Umarım geçicidir.
Bebeğim 3 ay 13 günlük