Selam güzel anneler! Sizlere içinde bulunduğum, üzüldüğüm, elimde dua etmekten, ümit etmekten başka bir yol olmadığını bildiğim bir sürecin içerisinde olduğumuzu paylaşmak istedim. Babam mide kanseri (tanısı: taşlı yüzük) öğreneli ve tedavi olalı bir sene olmadı. pet ve bt sonuçlarına göre ilerlemiş sadece mide ve mideye yakın lenf bezlerinde var diye gözüküyordu. İlk olarak 6 ay boyunca kemoterapi aldı ve sonra ameliyat masasına yatırdılar, karnını açıp baktıklarında metastaz( mide dışında başka yerlerde çoğalma) yaptığını görüp, hiç bir şey yapamadan geri kapattılar. Şimdi tekrar kemoterapi ve beraberinde akıllı ilaç tedavisi kullanmaya başlayacak. Babam 53 yaşında , 6 çocuğu var en küçükleri 7-9 yaşında. Yıllardır biz rahat edelim diye çalışıp duran, bize baba gibi baba olan bir adamdır kendisi. Raporlara göre 2. evre olarak biliyorduk ama ameliyat sırasında metastaz yaptığı için iki değil daha ileri evre olduğunu öğrendik. Yediği her yemeği kusuyor, günden güne zayıflıyor. 2,5 sene genel cerrahi bölümünde çalıştım az çok neyin nasıl olduğunu, süreci bilen biriyim ama hiç bu tarzda bir kanser vakası geçiren bir tanıdığım olmadı.Çok uzatmak istemiyorum, aranızda bu kansere yakalanmış olan tanıdığı olan birileri varmı acaba diye sizlere danışmak istedim. Süreç ne oldu nasıl ilerledi sonucu ne oldu? Mesela son evre deyipte bu taşlı yüzükten tamamen kurtulan bi tanıdığınız oldu mu?
Sorularımın dışında babam için dua ederseniz çok sevinirim. Allah razı olsun🤲🏻