FerdAzraMira Merhabalar anneler dinimizce uygun olan kırk çıkarma nasıl oluyor acaba sizler nasıl yapıyorsunuz ?🤔
sevgielif123 FerdAzraMira ben sadece yıkamıştım o gün. Değişik şekillerde yapanlar var hep çok yapmak istemişimdir ama üşenip sadece yıkamıştım 🥰
FerdAzraMira sevgielif123 evet int bakıyorum bir sürü farklı şeyler çıkıyor hangisi doğru olan asıl olan merak ettim doğrusu 😌
FerdAzraMira DerinTuana evet biliyorum ama bazı yerlerde okuduğum kadarıyla 40 taş 40 çiçek suya atılıyormuş dua okunuyormuş 40 tas suyla bebek yıkanıyormuş falan
sevgielif123 FerdAzraMira evet bu kadar bilgi arasından doğru olana erişemediğim için kafa karışıklığım üşendirmişti beni. Kendi kırkımı uçurduktan sonra bebeğimi de yıkadım başka bişey yapma gereği duymadım
DerinTuana FerdAzraMira şamanlardan kalma bir adet aslında o yüzden her yörede farklı oluyor.Kendınızce güzel buldugunuzu yapabilirsiniz.
Haffuse Canim dinizide 40 ucurma yok… Ben o gune ozel hic bisey yapmadim… Bu 40 mevzusu hristiyanlardan gelen bi gelenek… Dimizde olan 7.gun, kulaga ezan okunur, sac tras edilir ve kurban kesilir…