Gulcee12 Bebegimin başı 4 ay 10 günlük iken 39.1 di tam 5 aylik olunca 40 oldu acaba biraz fazla mı büyümüş 20 günde bilenler yardım :((
deniz-95 Gulcee12 5 buçuk aylık kızımın baş çevresi 43’tü. 4 aylıkken 41.5’ti. Yani seninki normal büyümüş canım. Problem yok. 6’dan sonra azalıyor büyümesi.
Incilara Gulcee12 4 aylıkken 41 di 4 ay 9 günlükken 41.5 cıktı yani 9 günde yarım cm büyümüş olarak gözüktü ama hiçbi sıkıntı yok doktor da normal dedi bence sizinki de normal endişelenmeyin ama isterseniz doktorunuza bi mesaj atın
Duyulurum Gulcee12 erkek bebeklerde 6 aylık olduklarında en düşük 41 cm, kızlarda da 40 cm olması beklenir. Beş aylıkken 40 cm olması da bu tabloya göre normal.
Gulcee12 deniz-95 sizinki bence bizden daha az buymuş yani sizinki normal de benimki fazla gibi sizinki 45 günde diyelim ortalama 1.5.santim büyümüş bizimki 20 günde 1 cm
deniz-95 Gulcee12 ölçen kişi ya da mezura fark edecektir. 5 aya göre baş çevresi küçük geldi sizinkinin. Doğum baş çevresi kaçtı?
Gulcee12 deniz-95 33 ile doğdu da mesele küçüklük değil mesela 20 günde büyüme oranı sanki bana baya fazla gibi geldi korkuyorum sürekli büyüyecek hiç durmayacak diye
deniz-95 Gulcee12 kız yok saçmalama😂😂😂 benimki bazı aylar 2 cm büyüdü bazen 1 buçuk bazen 1. Önemli olan büyümesi zaten. Sorun yok seninkinin büyümesinde.
Gulcee12 deniz-95 öyle mi dersin ne bileyim ya acaba hidrosefali mi yada ıcerde sıvı birikiyorda ondan mi büyüyor diye düşünüyorum bian :((
deniz-95 Gulcee12 yok yok saçmalama. Benimki 3. Aydan 4. Aya 2 cm arttı. Gaayet normal. Hidrosefali için anormal bir büyüme ve baş çevresi gerekli. Korkma.
Gulcee12 deniz-95 teşekkür ederim hidro yada ıcerde sıvı birikse 1 2 cmden daha fazla olur demi büyüme bide binhildakta küçük yani
deniz-95 Gulcee12 yok yok hidrosefali için persentilin çook üzerinde olması lazım ya da anormal bir büyüme gerekiyor. Sizde sorun yok. Doktora da sorarsınız zaten o da aynısını diyecektir 😊
Gulcee12 deniz-95 hiç sormak aklima gelmedi bazen ventromegali oluyor ya hani hidro degilde beyinde sıvı büyümesi yani ondan mi varda böyle hızlı büyüdü diye düşündüm
deniz-95 Gulcee12 20 günde 1 cm fazla değil. Dediğim gibi benimki 1 ayda 2 cm de büyüdüğü oldu. 6 aylık kontrolünde doktora ya da hemşireye sorarsınız içiniz de rahatlar. Yoksa bu evham sizi üzecek😊