Gulser35 Merhaba arkadaşlar bebeğim 22 günlük. Çok fazla uyku problemimiz var. Bazen bu durumu yaşayan sadece benim gibi hissediyorum. Gündüzleri uyuyor 15-20 dk içinde kıpırdanmaya başlıyor. Geceleri de aynı şekilde deliksiz uzun uykular nadir. Bu dönem böyle mi geçiyor🥹
Fatih-s Gulser35 öncelikle Allah bağışlasın,hayırlı olsun bebeğiniz size ve ailenize. Benim de ayın 5inde dolu dolu 3 aylık olacak olan erkek bebeğim var. Bizim uykularımız ilk zamanlar hiç yoktu çocuğun dilinden anlayamadığımız için yanımızda büyükler de olduğu halde açlıktan uyuyamıyordu meğersem sütüm yetmiyordu. Şimdi tamamen mamaya döndük en azından doyduğunu bildiğim için rahat uyuyor ama tabii aktif uykusu yok burda okumuştum 4.aya kadar derin uyku uyumazlarmış bebişler :) yani birazcık daha sabredeceğiz 😊
[silindi] Gulser35 bNde bebeğimin kolları sarılı iken yatirinca sıkılıyordu yüz üstü yatırmaya başladım şuan bir saat uyku uyuyabiliyor canm eğer başını saga sola çeviriyorsa yüz üstü yatirabilirsin
Babyfacee Gulser35 gaz var bence. Benim bebeğim de çok gazlıydı uykularında kıvranırdı ve azıcık uyurdu. Altından besin alerjisi çıktı
Alpikom Gulser35 Merhaba, öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz. Sağlıkl büyüsün 🙂 Benim ilk haftalarım çok çok zor geçti. Uyku ile ilgili inanılmaz zorlandım. Oğlum yenidoğan döneminde resmen gündüz uykusu uyumuyordu. Yerine koyduğum an uyanıyordu. Geceleri nispeten biraz daha iyiydi. Ama yinede etrafımdakilere göre epey farklıydı. Hep göğsümde yatırdım öyle uyuyordu. Ama tabi gece tehlikeli bir şey o yüzden onu öneremem yine de gündüzleri deneyebilirsiniz. Bizim kokumuzu istiyorlar. Bebeklerin ilk 3 ayı aslında son trimester olarak geçiyormuş. Daha dünyaya geldiklerini anlamıyorlar ve güvende oldukları o karanlık sıkışık ve bizim kokumuz olan anne karnını istiyorlarmış. Aslında bunları güya biliyordum ama yinede anlamakta çok zorlandım. Bi süre depresyondaydım. Şuan 6 aylık uykular muhteşem olmadı hala çok kısa ama benim kabulüm arttı :). Çok daha iyiyiz. Bir de sırt üstü yatamıyor doğduğundan beri çünkü moro refleksi çok fazla vardı. Hala geçmedi tam. Yüz üstü yatırdık ancak bunu da uzmanlar önermiyor tehlikeli diye. Benim oğlum kafasını cok erken çevirmeye başlamıştı gözlemle yüz üstü yatmasına izin vermiştik. Yoksa hiç uyuyamayıp daldıktan bir kaç dk sonra kendini uyandırıyordu.
Gulser35 Fatih-s teşekkürmederim yanıtınız için. Ben sebebini hala çözemedim. Doktorumuz sütün yeterli olduğunu kilo alımının güzel olduğunu söyledi. Gazını da çıkarıyor ayrıca biogaia kullanıyoruz. Sorun ne bilemiyorum. Sürekli emmek istiyor. Emerken uyuyor ordan da ayrılmak istemiyor. Yatağına koyduğum an ağlıyor. Doğduğu ilk günden beri yatağında yatırıyorum. Gündüz uyudu işlerimi halledeyim yada bende yatayım uyuyayım diyemiyorum sürekli uyanıyor çünkü. Ne yapacağımı şaşırdım 🥹
Fatih-s Gulser35 sizi çok iyi anlıyorum yaşadıklarınız resmen benim de gözümün önünden film şeridi gibi geçti. Şurda çok değil 2 ay öncesi beni anca 2 ay emebildi ama o süreçte aşırı gazlıydı hala daha öyle tam geçmiş değil nurse harveys colex şurupla devam ediyoruz. Yani bilemedim daha çok ufaklar iyi bir çocuk doktoruna görünün derim şehriniz neresi bilmiyorum ama illaki yardımcı olan sorularınızın cevabını bulan bi doktor bulursunuz. Doktor çok önemli yenidoğandan itibaren bence
tektanem Gulser35 ya göğüs pedinizi yada giydiğiniz bi kıyfetni yatarken yanına koyun bana doktorum önermişti emmeden ayrılmak istyemiyosa kokunuz daha güvendr hisetmesini sağlar belki biraz daha uzun uyur o zaman. Bizim brbekte uyumuyodu ama ben doktora götürdüm sütüm yetmiyomuş ondan ve gazdan dolayı uyumuyodu kıvranıyodu sürekli oysa gazını çok güzel çıkaran bi bebek bazen ben ayağa kaldırırken çıkarırdı ama gaz çıktı die gazı bitmiş olmuyo yine kontrol edin bu aylarda bebekler çok gazlı oluyo
Alimel Gulser35 bizimde öyle valla bezdim bende omzumda uyuyor yatağına koyuyorum 10 dakka sonra kıpır kıpır
MinnakPanda Gulser35 yeni doğum yaptığımda aynı siz gibiydik. 3 gün abartısız 24 saat emdi durmadan. Ne lavaboya gidebildim ne yemek yiyebildim ne uyuyabildim. Besigine koyduğum gibi basıyordu çığlığı. Memede sabahladik. En son doktora gittim. Bazı bebekler emme refleksi fazla olur emmek istiyor dedi. Direk emzige alıştır acil dedi. Uyurken emmesi de çok tehlikeli boğulma riski yüksek dedj. Ogün bugündur emzik emiyor. Tavsiyem emzik.
Gulser35 Fatih-s izmir Medicalpark hastanesine gidiyoruz. Bayram sonrası doktor görüşmemiz umarım çare olacak şeyler duyarım. Allah sağlıklarını bozmasın yavrularımızın 🥹 ilk bebeğim zorlanıyorum açıkçası uyku problemimizden
Gulser35 tektanem sürekli elim sırtında oluyor pıtpıtlıyorum. Umarım geçici bi süreçtir. Bende çok uykusuz kalıyorum.
Aselerva27 Bizde 45 günlüğüz dediğiniz hepsini yaşıyrm ne uyku ne yemek yok bebeğim aşırı gazlı kucaktan inmiyor emerken uyur gazını çıkarır yataga yatırınca hemen kalkar uykuya dalamaz bir türlü max yarım saat uyur uyanır hemen ben de ne yapacagmı şaşırırdım senin gibi nereye kadar böyle devam edecek diye söylenip durym
Nurcukk01 Gulser35 bizde 40mız çıkana kadar öyleydik abartmıyorum 40 gün boyunca göğsümde uyudu gece gündüz haliyle bende oturarak uyuyordum ama geçiyor tek sizin bebeğiniz Böyle değil yani annesi birazcık sabır 😇 sonra her şey yavaş yavaş yoluna giriyor bebeğinizin dilinden anlamaya başlıyorsunuz
mduras Gulser35 benim bebeğim de öyleydi derdini anlayamadığım için hala vicdan azabı çekiyorum. Sıcaktan uyuyamıyormuş kıyafeti ve battaniyesini değiştirdim uyumaya başladı çok şükür
2022anne Gulser35 bebekten bebeğe değişir canım. benim kızım 20 günlük gündüzleri 2 ser saat olmak üzere 2 kere uyuyor bazen 1 bazen 3. geceleri ise gündüze göre daha rahat ama bir günü diğer günü tutmuyor sonuçta uyku düzenleri ve gece gündüz kavramları henüz yok . Uykuya dalmada sorun yaşıyoruz bizde yatağa bıraktığım an uyanıyor 🤷🏻♀️
MyPrincessBaby_ Geçicek anneler biraz daha sabredin , benim kızımda öyleydi tuvalete bile gidemiyordum, ama şanslıymışım ki bizde derin uykular 1 aylıkken başladı, şuan 4 aylık olucak bende 4. Aydan korkuyorum aşıları dişi derken 😅 bakalım neler bekliyor