Parabenden dolayı anneler ilk bir yaşta profilaktik olarak vermeleri gereken d vitamini ve demir ilacini vermezoldular ve bu beni birhayli üzüyor…
Paraben, birçok ilaç ve kozmetikte antimikrobial yani mikropların üremesini engelleyen özelliğinden dolayı kullanılıyor.
Avrupa ilaç ajansı ve sağlık bakanlığı bilim kurulu, ilaçlarda kullanılan parabenin kanserojen ve zehirleyici etkisinin olmadığına açıklık getirmiştir.
Ayrıca östrojenik etki göstermediği, endokrin bozukluğu yapmadığı, kanserojen ve zehirli hiçbir etki yapmadığı yapılan tüm bilimsel çalışmalarda kanıtlanmıştır.
Şununda altını çizerek söylemek istiyorum ki paraben mide asitinde parçalanıp etkinliğini kaybeder, idrarla atılır ve vücutta birikmez.Sadece bu bile içinizi rahatlatmaya yeter diye düşünüyorum😊
Tüm bu veriler ışığında paraben var diye ilk 1 yaşta d vit. ve demir profilaksisini vermemezlik yapmayalım lütfen….
İlk üç yalta beyin ve zeka gelişimi , çocuklarımızın sağlıklı grlişmesi ve büyümesi için demirin ve d vitamininin çok önemli olduğunu unutmayalım…
Ülkemizde d vit eksikliği ve demir eksikliği anemisinin çok sık görüldüğünü bilelim ve doğumdan itibaren d vitamini, 4. aydan itibaren demir ilacını 1 yaşa kadar profilaktik olarak vermeyi ihmal etmeyelim!!!
Bir yaş sonrası da 6 ayda bir doktorunuzun muayenesi ve tetkıklere göre karar verilmesi gerektiğini, doktorunuzdan takipte olmanızı, sağlam çocuk muayenesinin önemini hatırlatmak isterim…