Doğum yapalı 1 ay kadar oldu, ilk doğum yaptığım zamanlarda sütüm gelmesine rağmen kayınvalidem tarafından “bu çocuk aç, bu çocuk doymuyor, sürekli meme arıyor açlığından” diye diye sütüm azalmıştı ve tam da sarılığı olduğu dönemde; o süreçte düzenli olarak doktor kontrolündeydi bebeğim ve kilo artışı gözlenmedi, 3 kilo doğan bebeğim 2700e kadar düştü ve 2 haftada anca 2800e çıkmıştı, doktoru da bunun yeterli bir artış olmadığını söyledi ve mama takviyesi yap dedi. Ben hiç istemedim ama kayınvalidem buradayken yaptığı baskı yüzünden sütüm bildiğiniz gelmeyecek raddedeydi, bu yüzden mecburen mama takviyesine başladık. Bu süreçte mamayı öcü gibi canavar gibi gören kayınvalidem sağolsun, mama yerine nişasta verdi neymiş efendim nişasta maması yapmış daha sağlıklıymış. Ben kesinlikle istemediğimi belirtmeme rağmen ben uyurken veya bebeğin bir ihtiyacını almaya gidince falan verip durdu, en sonunda bunu aile doktoru hemşiremizle birlikte çözdük neyse. O günden beri ek olarak mamaya devam ediyorum, 1 ayda doğum kilosunu anca geçti bebeğim hatta 1 ay demeyeyim de kayınvalidem gittikten sonra yani 3. haftadan sonra kilo almaya başladı. Şimdilerde ise memede eskisi kadar durmuyor, böyle olunca sütüm mü yok diye ben psikolojik olarak kendi kendimi yiyorum. Süt sağmak için manuel pompa almıştım ama ondan birkaç damla süt geldiğini görünce, herkes elektronik al dedi. Sütümü meme emmediği süreçte sağıp vermek istiyorum bir yandan da mamayı kesmek istiyorum. Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım bilmiyorum, her türlü öneri tavsiye veya her şeye açığım 🙏🏻