Nisakus25 Selam kızlar küçüklükten beri annem bizleri hep arefe günü banyo yaptırırdı bugün de aradı kızları arefe suyuyla yıka hem sevap hem büyüsünler dedi sizce bu bir gelenek mi doğruluğu var mı? 🤭
BuzluKahve Nisakus25 Özel bir gün bayram. Temiz olunmalı. Bunu yapmayan insanlara alışkanlık kazandırmak için uydurulduğunu düşünüyorum böyle şeylerin.
Asyamveayazim Evet hem arife suyuyla banyo hemde oruç tutmak. Kuşlar bile oruç tutarmiş arife gunu diye cok duymuslugum vardir buyuklerimizden
Betulmeyra Nisakus25 sünnet oldugu içinöyle ama akşamdan sonra yıkanması lazımm akşamdan sonra bayram girmiş oluyor bayram hünü banyo yapmak koku sürünmek temiz kıyafet giymek sünnet tir
a010101 Nisakus25 hiç duymamıştım ama genelde bayrama hazırlık 1 gün önceden yıkandmz için işe yaradımı yaramadı mı bilemedim 🤣
sarmaliklahana Nisakus25 bizde de öyledir bende 30 yasındayım hala banyo yapar öyle yatarım 🤭 Bu bayram kızımda yıkarım kısmet olursa 7.5 aylık 😇
Aselbuk Nisakus25 ay ben hala yıkaniyorum cocuklarimida yikiyorum ya oyle alistik oyle gitsin istiyorum dogruluk payini bilmiyorum hic😄
ayazasaf Nisakus25 bizde de şerefe günü derler arefeden bi gün önce ogün çocuklar yıkanır ömrğ uzun bereketli olsun diye 😂 annem yarın oğlumla yeğenimi yıkayacakmış
Tortilla_ Aga bayrama pis mi girelim😃 Öyle bir gelenek ilk defa şimdi duydum 😃 Ben hep arefe yıkanır ertesi sabah da müko bir kombin yapıp evde pineklerdim😄
Pamuk22 Nisakus25 bnde yapıyorum çocuklara arefe akşamı yıkarım çocukları mutlaka sağlık suyu olsun. İnşallah