tipikbiryayburcu Kızlar selam, Ek gıdaya başlarken yoğurt tadımı yaptırıcam fakat biz ev yoğurdu tüketiyoruz. Süt alıp kendimiz mayalayıp yoğurt yapıyoruz ki doğal olarak inek sütü. Bebeğimizede mi bu yoğurttan tatdırıcaz yoksa farklı sütten mi mayalamak lazım?
Danlacann tipikbiryayburcu pastörize günlük sütten yapılması öneriliyor ama ben asla yapamıyorum hiç tutturamıyorum 🫤
-KAREN- tipikbiryayburcu ben de iki haftadır başladım yoğurda. Aynı sizin gibi evde mayalayıp yedirdim. Kızım beş aylık hafiften tattırmak istedim birşeyleri. İlk gün yoğurdu çok çok az yedi diliyle itti zorlamadım. İkinci gün biraz daha yedi, üç dört gün derken şimdi gün içinde azar azar vererek neredeyse bir kase yiyor çok sevdi artık 😁 yani ilk günler biraz sorun çıkaracak korkma niye yemiyor diye. Benim kız ilk gün neredeyse bir çay kaşığı kadar yedi
tipikbiryayburcu deniz-95 inek sütünden yapılmış olması sorun olur mu diye düşündüm de sanırım yoğurdu sorun olmuyor
MSM58- Bende koyun sütü alıp kaynatıp yoğurt yapıp veriyorum pastörize denedim yemedi bile. Hatta keçi sütü labne veriyorm yine kendim kaynatıp yapıyorum ☺️
mavi_2020 Doktorlar genelde pastörize edilmiş sütten tavsiye ediyor yani 1 litrelik satılan günlük sütler varya ondan yapıyorum ben …
Zeynep088 Ben kendi yaptığım yoğurttan vermeyi düşünüyorum. İyice kaynattıktan sonra sütü bi şey olmaz sanırım. Bence sağlıklısı o. Bilmiyorum marketlerde satılan sütler çok sağlıklı gelmiyor bana. Eskiden hep öyle yaparlarmış