Seram İnce sarma konusunda sıkıntım yok gerçekten ama içini böyle öyle güzel yapmalıyım Kİ waaaov dedirtsin . Böyle yapamıyorum ne yazık ki… iç harcını nasıl yapıyorsunuz? Sarımsak gerekli mi? Sizce içi pişirilmeli mi önceden? Ay lütfen böyle tam güzel yapanlar yazısın harcını kafama çok taktım bir türlü işte bu dediğim bi harç yapamıyorum
Pamuk_bebegim42 Seram Bol soğan bol sarımsak zateb tadını veren ben soğanı sarımsağı kavuruyorum bulgur biraz da pirinç salça bol baharat ve bol nar ekşisi pişirirken de zeytinyağli pişiriyorum mükemmel oluyo
Gesibaglari Seram benim annemin sarma dolmasını üstüne güzel yapan tanımam. En önemli ayrıntısı da iç hattına ince kıyılmış kuyruk yağı koyar. Muhteşem olur
birtatlianneee Seram o biraz damak tadına göre bizim oralarda salçalı yapılır mesela zeytinyağlı karabiberli nane ve sumaklı ama zevk meselesi arkadaşlarım kuş üzümlü salçasız yapıyor o da güzel oluyor
290818 Seram biber ve domates salçası pul biber karabiber az olsun kimyon az olsun nane sumak özellikle koyun nar ekşisi bol yağ soğan sarımsak maydanoz pirinç kavurmadan hepsini güzelce harmanla pişerken de üstüne salça sumak yağ su sos yap ve dök afiyet olsun 🫶
bikerem Seram hic sarimsak koymam,dun sardim koca tencere. Pirinc kadar sofan koyarim hep. Sogani kavurup salca ekleyip pirinci koyup kavururum. Sonra baharat bol maydonoz nar eksisi sumak koyar bi tur ceviririm. 1 bardak su dokup altini kapatirim dinlenir. Lezzetli olur soylemesi ayip😁
Minnakordek Seram Diyarbakırliyim etsiz tarif vercem sumaklı da olur limonlu da Pirinç kimyon karabiber pulbiber bizde kuru nane kürü reyhan bol salça bol yağ karıştırıyorum tuzunu da koyuyorum kuru soğan varsa maydanoz ekliyorum soğanı bol koyarız biz sariyorum tencerenin üstüne limon koycasam limon sumak koyuyorsan sumak ekliyorum uzeine ufak birkaç dilim tereyağı yada margarin koyuyorum az da sıvı yağı koyuyorum pişiriyorum çiğden
Merve50 Seram Bol soğan ve sarımsak Domates, az kuru nane, maydanoz, çiğ bulgur, çiğ pirinç, sumak az salça, limon suyu tuz toz biber karabiber kimyon ben bunları ekliyorum efsane oluyor
Selin1234 Seram bol bol soğanlı Pirinçleri ılık suda 5 dakika bekletiyorum önce soğanlı biraz öldürüyorum pirincleri yıkayıp koyuyorum icine karabiber, nane ,sumak, nar ekşisi pulbiber korkuyorum birazda içine ilk su koyuyorum ⅕ su bardağı pirince 1 su bardağı su koyuyorum busekilde biraz pişiriyorum
Baharingo Tarifler birbirinden leziz okudukça canım istedi😁 sarmak istiyorum fakat dondurucuya koycam içini biraz pişirip mi koyayım yoksa çiğden mi hangisi buzluktan çıkarınca pişerken kırılmaz tecrübesi olan var mı ? Bana yardımcı olur musunuz ?