arasinannesiyim25 1 aylık bebeğim işitme testinden 3 kere kaldı, ilkinde sağ kulaktan geçmişti şimdi hepsinde kaldı başına böyle bir şey gelen var mı? Çok çaresiz hissediyorum ne yapacağım?
Deletedmom_13 arasinannesiyim25 ilk geçip sonra geçmemeyi ilk kez duydum. Bebeğiniz teste uyumadı mi? Yada bazı bebeklerin kulağında sıvı veya süt kaciyormus böyle bir durum olabilir
Aklimdasin arasinannesiyim25 bizimde basta birinden kalmıstı 1 hafta sonra tekrar gelin demişti düzelmişti
Berenikom arasinannesiyim25 dus aldıysa kulağı nemli ise de olmuyor. Ben bebek yağı surmustum vücuduna. Kulakları da dahil ve gecememisti sırf bu yüzden
arasinannesiyim25 Aklimdasin bizim ilk girdiğinde 8 günlüktü sağ kulaktan geçti sol kulağa takip vermişlerdi şimdi 3 kere daha girdi kaldı
Cnm12 arasinannesiyim25 benim kızımda 1 2 ay gitti geldi test için 20 kere denemistir kadın sürekli kaldı ama seslere tepki veriyordu kulakları küçükmüş biraz sonra çok haraketli bir bebekti mesela gözleri hafif açık uyurdu kipirdanirdi ağzını oynatırdı bunları yapması testin negatif çıkmasına sebepmiş. Sonra odadaki lambayı kapattık uyanmasın diye emzik veriyorduk onu çektik o şekilde geçti yani çevresel faktörlerde etkili seslendiginizde bakıyor mu kafasını sağa sola çevirip yada anı seslerden korkuyor mu
arasinannesiyim25 Cnm12 bana bir kere tepki verdi onda da hafif sesim yüksekti ama bana mı tepki verdi refleks mi bilmiyorum
Elifamineserra arasinannesiyim25 gideceğiniz zaman 4 gün önce yıkayın ki su kaçmasın kulaklarına bizim doğduğunda yaptılar kaldı 1 ay sonra götürdüm duş aldırmadım 4 gün ve uyuyordu geçti
ikiprensannesii2 Benim oğlumda ilk testten geçememişti kulağında bir şey olabilir, gelmeden 3-4 gün yıkanmasın demişti test yapan kişi.
Deletedmom_13 arasinannesiyim25 canım benim bebegimde isitme engelli. Tek kulağı hiç duymuyor nerdeyse. Bende hep böyle hastanelerde süründüm testlere git gel git gel. Şimdi bu kaldı geçti olan testlerden eğer geçemezse bebeğin ilk etapta kulağının içinde sıvı yada kir var mı ona bakılması lazım. Yoksa Bera testine girmesi lazım orda anlaşılıyor sorunun kaynağı. İnşallah korktuğunuz gibi isitme engeli durumu yoktur. Ama varsa da hiç üzülme. Ben kendimi çok üzdüm ama odyologumuz bize dedi ki cihaz kullanmak gözlük kullanmak kadar normal bisey dedi. Hani anne olarak mutlaka insan üzülüyor ama bebekler ilk 3 ay kulak gelişimini anca tamamlıyor. 3 Aydan sonra gireceğiniz testler daha sağlıklı. Hatta şunu soyleyim ben hastanelere gide gele bir sürü aile ile tanıştım çocukları 7. Ayında 9. Ayında falan isitme testinden geçeni bile gördüm yani. Mutlaka Bera testine girip sorunun nerde olduğunu bilmeniz lazım
RainOverMe arasinannesiyim25 sese tepkısı oluyor mu hıc. Bızr getırmeden once en az 3 gun yıkamayın ama bır haftaya kadar yıkanmasa ıyu olur demıslerdı. Sız kac gun önce yıkamıstınız bebısı
Cnm12 arasinannesiyim25 bizde tepki veriyordu normal bir şekilde biri yüksek sesle konuşunca zil çalınca vs ağlıyordu
arasinannesiyim25 Cnm12 arabada son ses müzik dinliyoruz uyuyo tepki vermiyor ama az önce emerken kulağının dibinde son ses müzik açtım irkildi sese mi tepki vermiştir?
TiniminiKayra arasinannesiyim25 @Deletedmom5284 yanlış hatirlamiyosam bu arkadasin bebeğindede ayni sorun vardi belki görür yardimci olur