cemreduru2 merhaba kızlar, bebegim 5 aylık oldu tam. doktorumuz 4.ay kontrolunde mama ile beslendigi için ek gıda baslayabilirsin dedi ama ben 1 ay daha beklemek istedim cok erken oldugunu düsündüm acıkcası arastırmalarıma göre. ama artık mama reddi de yasıyoruz o yüzden tam 5 aylık oldugu için baslamak istedim yogurtla. cok sükür alerjisi olmadı. 3 gün kuralı ile gittim. ama şu anda başka neler verebilirim yardımcı olur musunuz? sizler neler tattırıyorsunuz 5.aylık bebislere
1prensannesi06 cemreduru2 canım benimki de 4 ay 22 günlük yeni başladım 3 gün kuralı ile önce havuç verdim havuç tadımımız bitti bugün patatesi haşlayıp onu tattırdım ama hiç sevmedi midesi bulandı 😅 patatesten sonra kabak sonra ıspanak yoğurt elma armut muz şeklinde gitmeyi düşünüyorum ama bıgün patatesi yemedi tiksindi akşam da acaba elmayı haşlayıp formül mama ile sulandırıp yedirsem mi siye düşünüyorum ama kararsızım :) biz 3 aya kadar mama meme gittik 3. Aydan beri sadece mama yiyor meme reddi ve sütüm olmadığından
Feyebyusmuh cemreduru2 patates havuç kabak çorbalar vere bilirsin canim haşlayıp dene ilk sonra çorba olarak verirsin çocuklar özellikle hepsini karıştırınca biraz tatlı oluyor çok seviyordu benim bebeğim tatlı kabağı çorbasına çok seviyordu 14 qylik simdi çok sukur herseyi yor 23 günlük bebegim var 4 aydan sonra başlarım bende insallah bunlarla başlarım ilk bebegimdeki gibi
AtlasEgeninAnnesi cemreduru2 Avakado , patates ,kabak ,havuç zaten bunları 3 gün kuralı ile deneyerek ver sonra çorbalarını yaparsın çorbaların içine pirinç , irmik , koyabilirsin . Yumurta sarısı ni deneyebilirsin sonra , keçiboynuzu özü , bebek labnesi bunları da 6. Ayında verebilirsin canım 🌹
Arslangkce cemreduru2 biz 4.5aylikken alerji nedeniyle dr başlattı. Patates havuç kabak bunlardan bir fincan yediği zaman elma armut muza geç dedi. En son pirinç deneyeceğim . Biz alerjik olduğumuz iicn başka bir şey deneyemiyorum Dr ne yazarsa o
Oykunil cemreduru2 patates kabak havuç dedi bana dr patates demedim hiç sevmedi öğürdğ yinede 3 gün denemeye devam edicem ilk aebze başla dedi bana
Meltemingo cemreduru2 canım bende baslyali 11 gun oldu ben ilk yogurtla basladim sonra patates havuc kabaktayiz suan … sonra balkabagi kirmizi biber fasulye bezelye die gidip meyvelere gecicem cok beyenerek yemedgi zaman yogurtla beraber veriyorum o zamam yiyor … blw yapmadim 8 ayda yapmayi dusunuyorum…
AyazisMom Meltemingo Kırmızı biber +8 aydan sonra verilmeli alerjik suanda agır gelebilir bunyesine bilginiz olsun
Oykunil Arslangkce dr a sevmedi dedi. Yarın tekrar zorlamadan patates verelim yazmış mecbur kaldım yaa patatese
AyazisMom Suan verebilcegin sebzeler Patates , havuc , kabak , balkabagı , bezelye , taze fasulye Verebilceginiz meyveler Muz , avokado , elma , armut Ayrıca yumurta sarısı , labne , tuzsuz lor , yulaf , pirinc , gibi tahıllarda kullanabilirsiniz