Tulay34 Kızlar merhaba ben evleneli 1.5 yıl oluyor eğer 80 gram üzerinde altınım varsa zekat düşüyormuş birikmiş param varsa da bu konuda bilgisi olan var mı beni aydınlatabilir misiniz 😊
annecmmm Tulay34 evet altını olana mutlaka düşüyor bi gram var onu tam emin olarak öğrenmeniz lazım😊 mesele bizim 100 gramdan fazla var mutlaka çıkaracağız
hemsire09 Tulay34 elinizde altın gümüş nakit para varsa ve sahip olalı üstünden 1 yıl geçmişse zekat düşüyor diye biliyorum borçlarınızı çıkardıktan sonra elinizdeki toplam miktar nakit altın vs 80 gram bedelini geçerse zekat düşüyor 😊 ben böyle biliyorum
Senanurkmrc Tulay34 bizde sorduk gecen gün. 80 gram altın. Ya da 80 grama tekabül eden para hesaplanıyormuş. 1 ev 1 araba da verilmiyor ama 2. Olursa onlarında zekatı verilmek zorundaymış
Tulay34 annecmmm benimde 100 gramdan fazla ama küçük altınlar nasıl hesaplanıyor onu bilmiyorum çeyrek,yarım gibi
Tulay34 hemsire09 evet borç düşürülüp toplanıyormuş ama gümüşü ilk defa duydum gümüşlerim var ama evin neresindeler onu bilmiyorum 😅
Senanurkmrc Tulay34 cami hocası hesaplıyor canım onu. Bizim buradaki 30 yıllık neredeyse bi hoca var camimizde ona sordu eşim