dunyaharikasi Ozge1200 sarılığın sebebinin yeni doğan bebeğin anne karnındayken bağırsaklarında biriken siyah kakasının doğduktan sonra mama ya da anne sütü ile dışkısının çıkartılmaması durumunda o kakanın içindeki birşeyin kanına karışması sonucu oluşan bir hastalık olduğunu okumuştum. Ben sezeryan oldum doğduğu gibi mama verdik ve o siyah kakası sarıya döndü çok şükür sarılık da olmadık. Demek istediğim bebeğinizi asla aç bırakmayın ne kadar çok anne sütü/mama o kadar çabuk atar o dışkısını
Deryalpp Ozge1200 önce emzir hemen peşinden mama ver bebeğin çekiyor gibi gözükür ama boş çekebilir o yüzden aç kaldığı için sarılık artıyordur. Sarılığı geçene kadar böyle yapın sonra sütünüz çok geliyorsa sadece anne sütüyle beslersiniz :)
Aklimdasin Ozge1200 sürekli emzir. Ben yarım saatte bir emzirirdim 1 haftada geçmişti.geçiçektir m etmeyin
Deryalpp Ozge1200 15-20 günden pek birşey olmaz emin olun buna ama tabi çare olarak şırınga, kaşıkta kullanabilirsiniz.
Mercimekkk Bizim uzamış sarılığımız vardı neredeyse 40 günde geçti hem meme hem mama takviyesinde bulundum birde kafasını her gün yıkamasakta her gün banyo yaptırdık doktor önerisiydi. Mamayıda şırınga ile veriyordum her hangi bir sorun yaşamadık geçmiş olsun güzel anne 🌸
Mirayasel42 Ozge1200 canım bizimde sarılık oldu 12 çıktı değerleri sürekli emziriyordum saat bası ancak doktor çok küçük oldukları için emmiyorlar o yüzden mama anne sütü devam etti dedi minik şırıngalar var bebek aşılarının yapıldığı doktor onunla verın dedi sarılık geçene kadar böyle devam ettik sonra tekrar mamayı bıraktık meme reddi yasamadık biberonla verırsen yaşayabilirsin yada kaşıklı biberon var onuda kullanilabilirsın ikisinide aldık ancak şırınga daha kolayımıza gıttı