Balbocegi konuşma terapisti arkadaşım var benim kızım da geç konuştu onun söyledikleri de çok faydalı olmustu bize. Size de anlatayım. Cocuk hafızası bardak gibi dolması tasması lazım ki konuşsun demişti. Genelde çocuğun etrafında pervane olan annelerim çocukları geç konusuyor dedi. Yani cocuk konuşmaya ihtiyac duymuyor ki. (Gerçekten bizim öyleydi) su istemeden suyu önünde yemek istemeden saatinde yemek önünde vs . Mesela sulugunu görünür ama uzak bir yere koyun onu görüp istemeyi bilsin , boya yaparken kitabı çıkarın ama boya kalemi vermeyin boya kalemini istesin , ya da yemek yerken tabağı koyun ama kaşık koymayin kaşık eksik istemeyi bilsin. Bir de her yaptığınızı söyleyin Ben Hanneye su getirdim, Hanne su içti aldım mutfağa gidiyorum… ben yere oturdum bu bebek benim bu bebek senin olsun bebeğimin saçını tarıyorum falan gibi herseyi söyleyin bir zaman sonra tekrar ettiğini göreceksiniz ben çok fayda gördüm. Oturun oyun oynayin ve konuşun😉 bu mavi renkli kare. Bir zaman sonra sorun bu ne renk? Cevap gelmedi ise siz söyleyin bir zaman sonra tekrar edecek. Neden konuşmuyorsu? Hadi konuş. Bu ne vs diye ısrarla üzerine gitmeyin bu sefer daha çok konuşmamayı seçiyorlar.
@Woody ..