Bedsssss Bir akrabamız oğlum yesin diye 3 paket pirinç unu getirmiş hazır pakette. 7 ay 12 gunluguz. Oğluma karışımlar yapıp vermemde saknca olur mu acaba ?? Sizler pirinç unuyla bebegnze herhangi bir şeyler hazırliyor musunz
sarmaliklahana Bedsssss 7 ay 13 günlük kızım iştahlı ne versen yediği için öyle seyler vermıyorum 🥴 Yemeyen bir bebek olsaydı evet tercih ederdim mecburen ama suan kullanmıyorum hiç yapmadım. Normal yemek yiyiyor
Bestemm Bedsssss eskiden insanlar yeni doğan bebeğe pirinç unuyla mama yaparmış yani bence verilir neden verilmesin ki var sanırım öyle tariflerde.
Deletedmom_7 Bedsssss mamasını onla yapıyorum sıvı içemediği için önceden thicker kullanıyordum pirinç unlu muhallebide yapıyorum meyveli felan tam buğday unu irmik felan vs kullanıyorum
Banu- Unla bebeğin bir işi yokki. Yani tam buğday veya onun gibi unlar ekmeklerinde, pancake vs kullanılır ama pirinç ununun kullanım alanı açıkçası aklıma gelmedi.
Yadekus21 tmrskbr öyle demeyin benim kızım hiç bişey yemiyor abartısız 8 saat aç kaldığı oluyor mama yemez beni emmez ek gıda da böyle bi çözüm buldum pirinç ununun içine ne koyarsam yiyor mesela avakado yumurta peynir pirinç unu sabhalrı yapcak hiç bişeyim yok ama yiyen bir bebekse gerek yoktur bencede
Bestemm Bedsssss şimdiki mamaları alacak durumları yokmuş ki o zamanlar insanların mecburiyetten verirlermiş. Hoş yakında bizde pirinç ununa dönecez bu pahalılıkta.
tmrskbr Yadekus21 sizin bebeğiniz yememiş tabi de diğer hanımefendinin çocuğu zaten yemek yiyormuş o yüzden gerek yok. Gereksiz kilo aldırır bi de
Asel_lena_mom Bedsssss Ben veriyorum fakat sade şekilde değil . Daha tok tutması ve kıvamını vermesi adına yaptığım pürelere çok az miktarda ekliyorum irmikte kullanıyorum çorbalarında verilir yani verilmemesinin herhangi bir açıklaması yok verilmez denilemez yani kullandığın miktarın önemi var sadece 😇