Haticeee34 ekmek şeker paketlenmiş tüm ürünler ve meşrubat belli başlı da meyveler yasak. Yediğiniz yemekten sonra 4 saat boyunca ağzınıza hiçbir şey atmıyorsunuz sakız çiğnemek bile yasak sadece kahve şekersiz ve sütsüz olmak şartıyla soda su ayran bunlar serbest. Günde en az 2,5 3 litre süt içmelisiniz. Saat akşam 7′den sonra da hiçbir şey yemiyoruz. Ama saydıklarımi içebiliriz. Şeker oranı yüksek olan meyveler yasak mesela kavun karpuz üzüm bu tarz kalori miktarı ve şeker oranı yüksek meyveler yasak. Sebebini de Canan Karatay şöyle açıklıyor meyvelerde fruktoz bulunduğu için vücut fruktozu eritemediği için ona yağ dönüştürüyor ve bu yüzden bize kilo olarak geri dönüyor aslında sağlıklı dediğiniz şey sağlıklı değil. Tabii ki ben arada Bir dilim karpuz birinin kavun falan yemiligim var. Paketli gıdalardan kastım diyet form bisküvileri ekmekleri pakete girmiş diyet adı altında satılan her şey yasak. Kuruyemiş olarak ceviz çiğ badem çiğ fındık çiğ kaju bunlardan istediğimiz kadar yiyebiliyoruz. Ama öğün aralarında tabii ki. Ben ilk başta vücudum alıştırmak için 3 öğünle besleniyordum. Sabah onda kahvaltımı yapıyordum. (İstediğin kadar yeşillik en az 2 tane yumurta domates salatalık mevsimine göre tabii ki biber bir avuç dolusu zeytin bir avuç büyüklüğünde peynir bir çay bardağı ceviz)
Öğle yemeğinde ise protein ağırlıklı olmak şartıyla 1 adet haşlanmış tavuk göğsü yanına bulgur pilavı 5-6 kaşık diyor ama ben istediğim kadar yedim bulgur pilavına çünkü her şeyden kısmıştım zaten
Yanına cacık yapıyordum bunlar benzer örnekleri
Akşam yemeğinde ya tavuk salatası yapardım ya ton balıklı salata ya da yumurta salatası ya da köfte o tarz şeyler yardım akşam da saat 6′da 7′de de son kapanışını yapardım.
Makarna,pirinc pilavi,patates nişasta orani yüksek gidalar kesinlikle yasak.Ama ilk basta cidden kesmek zor ben bir anda kesmeyi tercih ettim çünkü ekmek bagimlisiydim afedersiniz pilavin yaninda bile ekmek yerdim o derece yani.Ben yavas yavas kesmeye calissaydim yapamazdim çünkü devami gelirdi bende.Ama siz iradeli bir insansaniz yqvas yavas azaltarak yapabilirisiniz.
Burdan yardimci olmaya calisabildigim kadar oldum.Ben bu yasam bicimine ünlü yuotuber var Ece içen diye biri onun bu canan Karatay ile ilgili videolarini izleyerek bir program yaptim.İsterseniz sizde izleyin cok aciklayici konusuyor.en azindan neler yapıp yapmayacaginizi detayli anlatiyor.Ece içen Canan Karatay diyeti derseniz cikar.Son olarak ben hızlı bir sekilde kilo vermek istedigim icin sporda yaptim o yüzden bu kadar hizli sonuc aldim.Ama o kadin 3 ayda tam 17 kilo vermis biraz sabir gerekli.