2guzelinannesi tethered cord sadece MR da bulgu verir kızımdaki lipom gibi. Bu hastalıktaysa suan mevcut yetilerini ilerde kaybedebilir. Boy uzaması burda dezavantajdır boy umarken skolyoz, içe basma çiş kacırma gibi semptomlar olabilir. Bazen 40 yaşında da bulgu verebilir ayrıca normal doğum falanda yasaktır bu bireylere bunlarda tetikleyebilir. Kızlardan biri içe basıyor diyorsunuz bu önemli. Alp özgün börcek kendi sitesinde uzun uzun yazıyor tethered cord için. benim kızıma sadece Alp hoca ameliyat dedi. Kızımda sinir ucu yani konus medullaris çıkması gereken yere cıkmıs bu nedenle ömrü boyunca hiç semptomda vermeyebilir dedi ama vermesini beklemeden ameliyat edelim dedi. Geçen haftada Ankara tıpta onur özgürala götürdüm o tam bir tethered cord vakası olmadığını ameliyat gerekmeyeceğini ancak takip edileceğini söyledi onun haricinde 2 tane daha çocuk beyin cerrahına gösterdim birde yıllardaki arkadaşın söylediği doktorlara MR ınıda attım. Yine de durum bu. özellikle mesaneyi fln kontrol ettirdim zaten böbreği nedeniyle takipli kızım buna rağmen düzenli olarak takip ettircem. Bu arada pediatrik fizyoterapistim