Lulemom Ayında 7 kiloydu şuan 8 ay 5 günlük 7400 çıktı. Önceki aylarda hiç almadığı olmuştu. Bu ay biraz zorladım yemesini çok uğraştım 400 gr almış. Doktora mesaj attım iyi almış dedi. Ama sağlık ocağındaki ebe 9. Ayında 8.5 kilo olması lazım dedi. Bi ayda özellikle bunkadar hareketliyken 1 kilo alamaz. Evet küçük minyon bi kızım var. Belki de her ay düzenli kilo alsa yakalardı ama 2-3 ay hiç kilo almadı. Doktor iyi dediği için üzülmüyorum ama ebe niye böyle dedi anlamadım. Zaten 2670 olarak doğmuştu minik doğdu. Ama ebe Aklımı karıştırdı 🤦🏼♀️
gokceyasss Lulemom bugün doktor bana 8 aylık bebeklerin Türkiye ortalama kilosu 8.5 dedi herkese göre farklı mı Allah Allah
askanne10 Lulemom dedikleri kiloya her bebek ulaşamıyor oğlum 9 aylıkken 7400 gelende şimdi 1,5 yaşında 9 ancak oldu
Findikzadem Lulemom ebeyi boşverin siz doktorunuzun dediğini dikkate alın bana bebeğin gelişmiyor gelişim bozukluğu var dedi doktorumuz gayet iyi hiçbir sıkıntı yok diyor ve gayet güzel almış kaç kilo doğdu bebeğiniz
BuluttBey Canım şöyle düşün çevrende herkes aynı kiloda mı ? Neden her bebeğin gelişimine saygı duyulmuyor ki . Doğum kilosu ,geçirilmiş hastalık öyküsü ,genetik bunların hepsi değişkendir 8 aylık bebek kilosu şu diye bi kısas olamaz . Kendinizi yıpratmayın
Lulemom Findikzadem anladığım kadarıyla ebeler bi tablo almış önüne ona göre konuşuyor. Ama doktor gelişimine sağlığına göre konuşuyor. O yüzden doktoru dinliyorum bende
Findikzadem Lulemom valla ben özellikle kendi ebemize güvenmiyorum kadın bir ay önceki boyundan daha kısa ölçüyor bnde çekti galiba diyip şakaya vurunca tekrar ölçüyor 0.5 cm fazla yazıyor doktora gdyrm 3 4 cm fark var üzerinde incecik zıbın var 200 gram eksik yazıyor yani bebeğinizin sağlığı yerindeyse doktorda iyi diyorsa sıkıntı yapmayın
Snowglobe Lulemom merhaba benim kızım 2400 doğdı. Bugün 9 aylık oldu ve 8 kilo. Doktor çok güzel dedi. Çünkü az kilo ile doğdu için. Bizim de hiç kilo almadığı dönemler oldu polivit diye şurup vermişti onunla iştahı açıldı. İsterseniz sorun doktorunuza ona başlayın.
Lulemom Snowglobe bizde 1 aydır polivit kullanıyoruz. Doktor kilo almayınca geçen ay yazdı belki de onun sayesinde de 400 ge almış olabilir
Annesininprensesi55 Lulemom Millet aklınızı karıştırmasın 9 ay 4 günlük kızım var hala geçen hafta tam 8 kilo olmamıştı çoklu gıda alerjisi var ve aşırı hareketli 6.aydan sonra kilo alımı daha çok yavaşlıyor ama çok şükür hiç bir sağlık sorunu yok
NilAsyaMom Lulemom sen o ebelere bakarsan ohooo. Doktora mı inanıyorsun 6-7 yıl okumuş insana , yoksa ebe bile olduğu belli olmayan gelene gidene şöyle yap böyle yap diyene mi 🤣 Allah bilir hayatında daha doğuma bile girmemiş olabilir. Bebeğin sağlıklı görünüyorsa mutluysa doktorunda iyi demiş, geri kalan herkesi herşeye kulağını kapat 🤍
mkeyh61 Lulemom eve veya doktorun dediklerine çok takılmayın bence hareketlenmeye başlayınca zaten kilo alımı yavaşlıyor önemli olan sağlıklı olması kilosu olacakta ne olacak sanki büyüyünce kilo vermek için uğraşacak o kadar sağlıklı olsun düzenli yemeğini yesin yeter kendinizi yıpratmayın
Snm_ttr73 Lulemom merhaba benim oğlum da 4.220 kilo doğdu iri bebek dediler şuan 9 aylık olmak üzere 10 kilo ama görsen çok zayıf bi deri bi kemik görünüyor bende şaşıp şaşıp duruyorum o daha küçükken ben takıntılı olmuştum kilosuna neyse ki geçti sende takma yemeği yiyorsa uyuyorsa gülüyorsa oynuyorsa sıkıntısı yoktur inşallah 🥲🤷🏼♀️