Dyldrm Kızlar yarın lahmacun yapmayı düşünüyorum hayatımda ilk defa yapacağım 😂 misafirim de gelecek. O yüzden güzel yapan birinden varsa tarif almak isterim 😂
MeloMelo Dyldrm evde lahmacun onlarca kere yaptım ardanın tarifi internete yazınca çıkar gerçekten hazırlardan bir farkı yok 🙂
BuluttBey Ben bizimkini seviyorum 😅 göz kararı yapıyorum . Soğan ,kıyma ,kapya biber ,maydanoz sıvı yap . Baharat olarakta isot ,pulbiber ,hafif karabiber salça koymayız biz isot renk veriyor
Halimea Dyldrm sogan , domates , maydanoz, kıyma, kırmızı biber , yağ ,salca, Baharat çeşitleri , tuz ,karabiber , yapraklı biber ,isot ,
Halimea BuluttBey yok annemin tarifiyle yapiyorum onceden adanad ‘a oturuyolarmiş taşındılar Osmaniye ’ ye
Balyanak_annesi Dyldrm içini güzel hazırladığımi düşünüyorum yiyenler begeniyor . Fırına gönderiyorum pisirtip geliyor eşim. 1 kilo kiymaya buyuk boy 4 5 sogan 1 sise konserve domates dolu 1 yemek kasigi biber salçası Büyüklüğüne gore bir büyük baş sarimsak 1 cay bardagina yakın sıvıyağ 1çay bardagi ilik su 1.bag maydanoz Tuz,karabiber, pulbiber. Civik bi harç(ama vicik vicik degil) hazirla hamuru tutmasi kolay olsun.afiyet olsun
BuluttBey Halimea Adana tarifini yapıyor annen adagada zaten osmaniye 1996 yılına kadar Adana’ya bağlıydı benzerlik ordan demek 🍀
Eysar Dyldrm Adanalı olarak en güzelini yaparız soğan kırmızı oluyor mutlaka sarımsak kırmızı biber yeşil biber maydanoz kıyması yağlı olucak kimyon ev salçası sıvı yağ çok az tamamdır
Evrem_46 Dyldrm benim eşim urfalı bende lahmacununu cok beğeniyorum soğanları cok küçük dogruyoruz acısı gitsin diye yıkıyoruz ve bir kaba alıoz aynı sekilde 3-4 diş sarımsak da rendeleniyor.2 tane domates ve 1 tane kırmızı b kapya biber küçük sekilde çekiyorum biraz domates salcası ,maydonoz ve baharatları katıyoruz baharatlardan bol isot koyuyoruz. Etini deniçine koyup ( sizin fırın iyi pişirmiyorsa et pişmemiş geliosa tavann içinde biraz rengi dönene kadar pişirip lahmcuna katıyoruz .afiyet olsun😀
Zynp26- Dyldrm 1 kilo kıymaya bir buçuk kilo soğan 4 tane de orta boy domates koy bir yemek kasigı salça yarım bardak sıvı yağ baharatlar birer çay kaşıgı pul biber kimyon kara biber tuz yogur hepsini birde soganın suyunu sıkmayı unutma yoksa lahmacun acı olur