heymom__ Sağlık ocağına 4. Ay aşılarını olmaya gittik bugün. Çıkarken hemşire ‘monovit d3-5 damla ve vegaferon kan damlası 7 damla’ verdi. En sonunda da damağına deydirme diş sağlığı etkilenmesin dedi çok huzursuz oldum yani ister istemez deyebilir nasıl öneleyebilirim ki ağzının içi diliyle temas ettirebilir. Burda olsun etrafımda olsun d vitaminin yan etkileri oldugunu da hep işityorum ama kullanmaktan vazgeçmedim şimdiye kadar. Ama öyle dedikten sonra da inanılmaz huzursuz oldum diş çok önemli çünkü. Var mı kullanmayan anneler, bilgisi olanlar? İçime kurt düştü
hemsire09 heymom__ kan ilacından dolayı demiştir onu kan ilacını verdikten sonra ağzını temizleyin sorun olmaz:)
Ahelmetcinogl heymom__ sağlık ocağının verdiği ilaçları kullanmıyorum, kendi çocuk doktorumuz önerdiği ilaçları kullanıyorum. Kan ilacı içirdikten sonra ya nemli bezle ağzını silebilirsin yada 1-2 damla su içerebilirsin ben su içiyorum birazcık.
heymom__ Ahelmetcinogl doktorumuza attım mesaj ilk başta kullansın her bebeğin kullandığı ilaçlar dedi sonra ben biraz üsteleyince sidefer kullanmamızı önermiş. D vitamini olarak devit kullanıyorduk monovit verdiler sağlık ocağından onu kullanmakla kullanmamak arasında kararsızım
Denizzz88 heymom__ kan damlasından sonra su içirin biraz yada temiz bi bezi ıslatıp silin ağzının içini
NehirinAnnesiii Demir ilacını özel alın vegaferon dişlerde kararma yapıyor ve çocuk onu sevmez biz sidefer kullanıyoruz vegaforon lekesi kıyafrtlerden de çıkmıyor batikon gibi zatrn iğrenç bişey yazık verme onu çocuga
heymom__ NehirinAnnesiii hiç vermeyi düşünmemiştim zaten. BiZde sidefer alacağız zaten. Ama aklıma takılan hiç güzel bir yorum okumadım bu sağlık ocağından verdikleri damlaya dair kakada kan gibi ciddi bir problem yapıyor hala neye dayanarak veriliyor anlamadım.
NehirinAnnesiii Sağlık ocaklarında bebekler için dağıtılan vegaferon kan damlalarının içeriğinde Paraben, Sakkaroz, krem esansı gibi zararlı maddeler bulunmakta ve bu Sağlık Bakanlığı’nca onaylanıp bedava dağıtılmakta.
Nso 4.5 yasindaki ogluma kan damlasini o kadar dikkat ederek verdim ki anlatamam hemen su verirdim silerdim agzini damagini tutar oyle damlatirdim ona ragmen lekelendi disleri ilerledikcede daha kotu olmaya basladi tabi suan 3 aylik kizim var kan damlasi icin leke yapmayan varmis onu sorup ona baslamayi dusunuyorum