Aselimm_ dün doğum yaptıysanız sezeryan veya normal farketmez kolostrum denilen sarı biraz daha katı süt gelecektir. Bu bebeğiniz için mucize değerinde bir damlası bile bebeğinizi doyuracak kıvamda besleyicidir. Bu bir hafta bebeğiniz çok sık emmek isteyecektir çünkü mideciği minicik iki damla ile doyacaktır. Kimseyi dinlemeyin sürekli memenizde bekletin süt bebek emdikçe gelecektir. İlk gelen kolostrum sütünü de asla Heba etmeyin bırakın memeniz ağzında bir hafta geçirsin. Sütün yavaş yavaş geldiğini göreceksiniz. Kimseyi dinleyip te sütüm gelmiyor demeyin kendiniz için ayrıca. Ben de sezeryan yaptım. Bebeğim küvezdeydi üstelik sütüm ancak 1 ay sonra geldi mama sarılık için verin denir mamadan önce mutlaka memenizi verin öncelik hep meme sonra mama olsun eminim kendinize inanırsanız süt te gelir gelmezse de aicanımız sağolsun değil mi? Ben tamam artık demek ki sütüm bu kadar aman ne kasıyorum biraz süt biraz mama veririm diye rahatladığım bir kaç gün sonrasında sütüm gelmeye başladı. Bir de booooolca su. Asla çok şekerli şeyler içmeyin bunların amaçlı da aslında sonrasında sizi susatıp su içmenize teşvik etmektir. Çok şeker bidonun sonrası kilo demek 😉😉