rua_da_senhora_das_verdades Esleminannesi28 10 aylık bebeğim uzun süredir bakıyor. Belki ismiyle çok fazla hitap etmediğiniz için bilmiyor olabilir..
[silindi] Esleminannesi28 11 aylık şuan Miran dediğim anda bakıyor ama her bebek aynı olmaz sonuçta telaş etme
mihrosum Esleminannesi28 canım sana tavsiyem bol bol seslen. Normalde bakması lazım ama bakmamasıda anormal sayılmıyor. Bazı cocık umursamıyor. Mesela 2 yasında cocugu konusması lazım ama kızımda konusmuyor. Bunun gibi dusun.bır seye takılıp kendini bosa uzme
Tuba Esleminannesi28 bakması lazım bu aylarda bile.. doktora başvurdunuz mu? Belki kulağı iyi duymuyordur, işitme testi yaptırdınız mı?
Aysecela Esleminannesi28 canları isteyince bakıyorlar genelde pek takmıyorlar ama gidin odanızda oynayın biraz diyorum gidiyorlar gelin diyorum geliyorlar komutları yerine getiriyorlar
Madam Esleminannesi28 eğitimle hiç sıkıntı kalmıyor siz gecikmeyin yeter ki birde TV tablet telefon hepsini kaldırın çocuğun ekranla bağını tamamen kesin
Pol34 Esleminannesi28 1 yaşına bir hafta kaldı uzun süredir bakıyor ismine, bazı bebekler umursamaz oluyor otizm olmayabilir.
Muzican Bnm kızım 15 aylık olacak. İsmine asla bakmaz. Bunu da dert etmiyorum. Çünkü zamanında sese dönüp bakmamasını o kadar dert etmiştim ki. Doktor biraz daha bekleyelim yine sese tepki vermezse test yapacaklardı. Çok sonradan tepki verdi içim rahatladı. Su anda da ismine tepki vermiyor. Bu onu otistik yapmaz. Çünkü herseyi anlıyo. Ama umursamaz bir tavrı var. Bnce sizinki de öyledir. Tek sorun ismine tepki vermemesi ise hemen otızm düşünmeyın
Seyma-2436 Esleminannesi28 İsmini çok telaffuz mu etmiyorsunuz çünkü 1 yaşından erken dönemde ismine tepki vermeye başlıyorlar 8 9 aylık gibi,,,, oğlum tepki veriyordu 1 yaşında, şimdi 19 aylık . Ya da başka farklılıklar var mı
Madam Esleminannesi28 burada bazıları normal falan demiş ama asla normal değil mutlaka mutlaka pedagoga gidin sizi yönlendirir orası aşkım falan diye seslensenizde bilir ismini artık 1 yaşta
Esleminannesi28 @Lynn cok teşekkür ederim Allah razı olsun suan düzeldi degil mi 3 4 ayda toparladı yani
Esleminannesi28 @Muzican benimki alkıs yap deyince yapmıyor dil 3 4 kelime anlasılır halde konusuyor ama kendi oyun oynaması ismine bakmaması aslında ne istedigini fln kendim anlıyorum elleriyle fln anlatıyor ama korkuyorum icimde bir korku vae niyeyse
Esleminannesi28 @Madam tamam peki egitimi biz mi veriyoruz yani anne baba olarak biz söyle yapın böyle yapın gibi mi
Madam Esleminannesi28 hayır hayır sizi pedagog yönlendirir o konuda duruma göre derecesine göre size bir yol çizer ama erken müdahale her zaman çok önemli