Esleminannesi28 Benim kızım bakmıyor ve cok korkuyorum bu durumdan otizm mi acaba diye benim kızım 1 yıl 2 aylık eslem diyorum hep oyuncaklarıyla ilgileniyor arada cok nadir bakar sizinkiler bakıyor mu yoksa daha zamanı var mı?
Minik_kusummm Esleminannesi28 bakmasi lazm cnm oglum bakıyordu ama 18.ayina girince bakmamaya başladı söylediğim herseyi anlıyor yapıyor ama aras diyinve bakmıyor aras bana kumandayi getur diyince getiriyor ama 20 aylık suan
Kbrgnca Esleminannesi28 ismine bakıyo, alkış yap diyorum yapıyo, biz gülünce gülüyo, öpülmekten hoşlanıyor. Ekran göstermemeye çalışıyorum sadece. Diyelim ki tv açık onun dikkatini oyuncaklarına çekiyorm.yine de doktora gösterin içiniz rahat etsin
Alyamom1 Esleminannesi28 bir anda paniğe kapılma canım canları isterse bakıyorlar benim kızım da öyleydi bazen bakardı bazen bakmazdı şimdi her dediğimizi anlıyor ve yapıyor çok şükür 🤲🏻
AseLBebek26 Esleminannesi28 14,5 aylık bizimki de ismine bakıyor emekleyip bı yere gidince arkasından ismiyle seslenince dönüp geri geliyor, endişe etmeyin bir süre daha gözlemleyin olmadı doktora sorarsinzi
Pol34 Esleminannesi28 1 yaşına bir hafta kaldı uzun süredir bakıyor ismine, bazı bebekler umursamaz oluyor otizm olmayabilir.
[silindi] Esleminannesi28 13,5 aylık. Henüz küçükken bile kendi ismine bakardı uzun bi süre baktı seslendiğimizde. Hatta kardeşimle bunun testini yapardık kardeşim benim ismimle çağırır bakmazdı ama oğlumun ismini söylediğinde hemen bakardı biliyordu ismini yani ama şu an bakmıyor takmıyor pek
Esleminannesi28 @Minik_kusummm teşekkür ederim sagolun benimkine yuz kere sesleniyorum 10 keresine bakıyordur 100 icinden bi sorun mu var diye korkuyorum herkes bakması lazım diyor
Minik_kusummm Esleminannesi28 bende sıkıntı ediyordm cnm otizm belirtisi çünkü ama tek başına ismine tepkisi yoksa tabiki otizm diyemeyiz alkış bay bay cee ee bunlari biliyormu yapiyormu gulumsemesi varmı fiziksel temastan hoşlanıyor mu oğlumda hepsi var komutlari yerine getiriyor anlıyor gelip öp diyo opturuyor ama isme tepkisi yok
Alyamom1 Esleminannesi28 şu an 19 aylığız canım o dönemlerde öyleydi ama çok da takılma zamanla hepsi düzeliyor. Tabi herşeyini yinede gözlemlemelisin.
Esleminannesi28 @Minik_kusummm biliyor ama yapmıyor bana ellerimi cee yaptırıyor mesela yani sen yap demek istiyor alkıs arada yapıyor ama yap deyince yapmaz bay bay anlar gidicegimi ama yapmaz kendi suan acaba götürsem cıkar mı otizmli oldugu fln
Minik_kusummm Esleminannesi28 vallahi bilmiyorm canım ama ben kendi oglum icin acaba otizm varmı diye korkuyordm sizin bebeginiz küçük daha bize göre bide cevremdekiler bu niye bakmiyor duymuyomu dedikçe daha bir strese giriyordm burdaki eski postlari okudum otizm belirtilerinin hic biri yoktu oğlumda mesela Aras diyorum bakmıyor hemen ardindan aras kumandayi getir diyorm hemen dönüp getiriyor göz temasida var yinede iciniz rahat etsn cocuk doktoruna götürün illaki anlarlar bende şu an annem gildeyim evime dönünce goturcem bende
homosapiens Esleminannesi28 benim kızım 15 aylık bayadır bakıyor konutlarınızı yapıyor mu bır seyı ver dedıgınızde verıyor mu mesela atıyorum agzını burnunu saclarını kulaklarını gösterıyor mu sordugunuzda
kubra2608 Esleminannesi28 bakıyor benimki 17 aylık.Bi şeye çok dalmışsa anca o zaman 2-3 seferde bakıyor.
FmBetull Kızım 1 yaşında yaklaşık 5-6 aylıktan bu yana bakıyor ismine.Ama siz sürekli ismiyle değil de aşkım bitanem vs diye seslendiyseniz belki bilmiyor olabilir ismini.Yada ekran maruziyeti var mı?