8 aylıkken 1,5 saatlik uçak yolculuğu yaptık oğlumla başbaşa. Bebek çantanıza ihtiyacınız olacak minimum sayıda eşya alın örneğin yedek kıyafet, bez, mama, bir ince battaniye serin olabiliyor uçağın içi bebekler için siz bebeğinizin ihtiyacına göre belirlersiniz neler koyacağınızı. Ne kadar az yük o kadar konforlu yolculuk. Emzik ve biberon mutlaka olsun yanınızda biberona bitki çayı yapıp koyabilirsiniz. Oyalama ve kulak tıkanıklığını gidermede büyük yardımcı oluyor. En sevdiği birkaç oyuncağı bir süre vermeyin eline seyahat anında yanınızda bulunsun sırayla çıkarıp verin her biriyle onar dakika oyalansa üç oyuncaktan bu size 30 dakika kazandırır ☺️ Kalkıştan sonra basınç sebebiyle oluşan tıkanıklık için emzirdim ben doktor tavsiyesi ile siz de emzirebilir veya biberon verebilisiniz. Ve kurtarıcı son çare olarak youtube’a birkaç bebek şarkısı videosu indirmiştim. Son yarım saat sıkıldığında mecburen açtım ve tahmin ettiğim gibi kurtarıcı oldu. Sürekli konuştum yolculuk boyunca. Kalkış ve inişte özellikle korkmasın diye sıkıca sarıldım ve sevdiği şarkıyı söyledim kulağına. Sorunsuz bir yolculuk geçirdik çok şükür. Alt değiştirme işlemini de havalimanında uçağa binmeden yapmıştım. Uçakta ihtiyaç duymadık. Ve uçağa münkün olduğunca geç binin. En son binen siz olabilirsiniz biz öyle yapmıştık. Umarım iyi bir yolculuk geçirirsiniz. 🌸