Ktugba21 2 yaş 1 günlük olduk bugün kızlar 😇 düştü bitti anne baba dede gel mama gibi kelimeler kullanıyor sürekli hala ilk cümlesini kuramadı bazı kelimeleri duyamadık bu yaşta normal mi sizce?
Hsynalp Ktugba21 her çocuğun gelişimi farklıdır tabi benim oğlum 18 aylıktı 2 kelimelik cümleler kurduğunda ki bende erken konuşmuşum ☺️
Love_boysssss Ktugba21 farklı olur canım halamın kızı ile amcamın oğlu aynı yaşta Halamın kızı 2 yaşlarında içine kaynana kaçmış gibi dilli Diğeri 3 yaşına geldi uzun cümle kuramazd Şim 4 5 yaşlarında konuşuyo Genetik sanırım ,🤷
Ktugba21 AnnaKurt kıyaslamıyorum asla ama bazı çocuklar var etrafımda daha oğlumdan küçük patır patır konuşuyo maşallah olsun tabiki de her çocuk bir değil ama artık benimle konuşsun istiyorum 😇
AnnaKurt Ktugba21 Mesela bir şey isteyince verme. Ne istediğini söyle anne şunu istiyorum de de. Ben öyle alıştirdim
MerveDuruAmine Bazen anlaşılır cümleler kuruyor anne matarna bitti veya baba öşledim aştim anneanne gel öşledim dede goflet al anne acıktım tata yaptım yara gördüğü zamanda uuuuu dala der 😬 24 aylığız
MerveDuruAmine Sürekli konuşuyorum yediklerimizi gezdiğimiz yerleri eşyaları kitapları hepsini söylüyorum elimden geldiğince konuşturmaya çabalıyorum çok teşekkür ederim bol bol konuşun bebeğinizle tez zamanda o da konuşacak eminim 🌼 Ktugba21
Ktugba21 MerveDuruAmine bende öyleyim mesela kahvaltı yapar patates peynir Salatalık her yediğini söylüyorum amaa yine de işine geldiği gibi davranıyor bende zorlamıyorum 😂
Ktugba21 Love_boysssss kaynana mı 😂😂 işte her çocuk farklı genetik de olabilir bilmiyorum ya ama artık konuşsa anlasam ne istiyo ne yapmak istiyor şuan bide hamileyim varya anlamıyorum dediğini bise kriz geçiriyorum
Nimetdogann Ktugba21 17-18 aylıkken anlamlı net kelimeler kurmaya başladı 20 aylık olduğunda kayınvalidemlerde bir ay geçirdik resmen kayınbabam çocuğu konuşturdu şuan 2,5 yaşında up uzun cümleleri var hiç susmuyor 😂 kayınbabam büyük bir sabır abidesidir çocuklara karşı sabahtan akşama kadar ne yaptıysa anlattı bardağı alıyorum su dolduruyorum suyu ağzıma götürüp içiyorum hadi sende söyle YouTubedan filan video açıp oradakileri anlattı sen de söyle filan diye diye çocuk bir ayda şakıdı bize kalsa akışına bırakırdık 😂
Ktugba21 Nimetdogann ahhaha bende mi öyle yapsam ya çok akıllı Bi çocuk onu bunu getir desem bulup getiriyor anlıyo dediklerimi ama ne bilemm ya 😂
agns Ktugba21 oğlum konuşmuyor diye yakinirdim hep şimdi sus diye yalvarıyorum hatta 8 aylık kızım var ona gel demeyi öğretti 🤭 erkek çocukları gerçekten kızlara göre geç konuşuyor
Ktugba21 agns aman konuşmaya başlasın da kendi kendine de konuşsun önemli değil ağlıyo boş boş 2 yaş sendromu mu ne ya soruyorum oğlum ne istiyosun yine ağlıyo deliriyorum 😂