prensesannesiiiiiiiiii 4.5 ayda elma armut havuc veeidm eline diş kasır gibi emdi onları. 5. Ayda çay kaşıgı ile 2-3 kaşık tadım yaptırdım meyve sebze haşlamalarından. 5.5 aylıkken ekmek falan verdim eline kemirsin diye tükürükle ıslatma ıslatma ugraşarak yemeyi öğrendi biz çiğnemeyi gösterdik kendi agzımızla bize bakıyordu hep yemek yerken. 6. Ayda püreyi bırakıp dogramaya başladım ufak ufak dogradım meyveleri rendeyi büyük kısmıyla yaptım elmayı armutlu mesela öyle öyle katı yemeye alıstı. Corbalaara ekmek dogradım mesela öyle verdim. Patates başladım havuc haşlafım rendeledim çatalla verdim kendi yiye yiye alıştı suan 7 aylık herşeyi veriyorum. Brokoliyi cicek cicek veriyorum kendi yiyiyor 😄 hatta kendi yemeyi daha cok seviyor.
Sürekli sıvı ve püre verirseniz öyle alısıır sonradan siz de zorluk cekersinşz. Kontrollü vermeyi deneyin. 6.ayda dilime gecin bence. Kızım öksğrğnce hemen sırtına vuruyorum yukarı bakmasını sağlıyorum oyuncak falan dikkatini cekecek seyi havaya kaldırıyorum sonra su veriyorum. Biraz bekleyip tekrar yemeye devam 😄 cok yjtamadıgı zorlandığı bişeyse parmagım agzına sokup cıkarıyorum bunlar 6. Aydaydı tabii şimdi kendi yutamazsa cıkarıyor hemen agzından 🤭