Aypare_ Kızlar doğum yapalı 2 gün oldu dikişlerde yanma var batikon sürüyorum ,suyla yıkıyorum ama fayda etmiyor sanki , oturup kalkamıyorum resmen ne yapsam beni rahatlatır😥
Papatya45 Aypare_ Vallaha açık söyliyim kesinlikle bi doktora git ben gitmedim böyle şikayetim oldu çok pişman oldum dikişte açılmam oldu çok uğraştım sonra rif diye bi ilaç var ampul şeklinde o çok hızlı iyileştirdi
Annesininmelegi Aypare_ bende yanlış pansuman yapınca mikrop kapmistim öncelikle banyoya gidin ılık su açın güzelce kendinizi çok zorlamadan temizleyin sonra batikonu pamukla sürün dikişli bölgeye daha sonra saç kurutma makinasının ılık ayarını açıp uzaktan çok yaklaştırıp kendinizi yakmadan uzaktan tutun batikon biraz kurusun ama asla sıcak bölümünü açmayın yaklastirmayin korkulcwk bişey de yok dua ediceksiniz okadar rahatlıyor ki insan ben bu şekilde çok Çabuk toparladım ve iyileştim
Mutluyuvam Aypare_ arkadasın dedıgı rif ampul banada iyi gelmişti bendede yanma oluyordu Fito krem batikon falan sürdüm saç kurutma makinesiyle uzaktan hafif kuruttum cok dikişim vardı 15 günde hafif ayaklandım bir ayda tam iyileştim
Deryasami150819 Papatya45 Rif denilen şey rifocin binevi batikon görevi görüyor. Bende dogum yaotim ben tuvalete giderken dikişler sanki geriliyordu kopacak gibiydi aynı. Bakımı çok iyi yapılmalı enfeksiyon riski olabilir 🙃🙂🙃🙃🤍🤍🤍
expelliarmus Aypare_ canım bana doktor batikon falan hiçbir şey sürme demişti . Sade suyla duş alıp cok iyi bi şekilde kurut bu kadar temizlik. Kuru tutmak cok önemli enfeksiyon olmaması için. Onun harici cok yeni daha zorlama en ufak harekette acıyo ondan yanıyo olabilir
Deryasami150819 expelliarmus ilk zamanlar enfeksiyon riski olduğu için ben şahsen pansuman yani gazlı beze batikon samlatip 1 kere silmeden olsa yeterli
Pudingsever Aypare_ ben 40 gün çektim 40 gün oturamadım yattım her gün düzenli pansuman yapın anlaşılan siz de hassassınız
Uykusuz0401 Aypare_ 3 buçuk ay önce normal doğum yaptım sözde tam 23 dikişim vardı dışarıda içerisini tahmin bile edemiyorum benimde yanma ve aşırı kaşıntı vardı kuru tutmamı söyleselerde adet bölgesini ne kadar kuru tutabiliriz ki tabi enfeksiyon oldu ve 6 dikişim yanlış oturma adı altında açıldı benim hatam canımın acısından korkumdan doktora gitmemek oldu daha sonra bana bir ilaç verdiler madicosel ve fitil 5 günde toparlandı kesinlikle geç olmadan doktora gitmelisin çok geçmiş olsun
Deryasami150819 Aypare_ bnde normal yaptim bnde de 5 adet dikis yqni pansuman edince az buz hissediyordum belki iç dış daha fazladır. Bnde zor oturup kalkıyordum. Bide kanama oluyor ya. Enfeksiyon riski daha yüksek her tuvalete gidişte her ped yada bez değiştirmeden mutlaka pansuman edilmeli. 🤍🤍🤍🙃🙂