Mervebariss Balim38 örneğin 3 gün patates 3 gün havuç vererek yani ilk gün 1 çay kaşığı verip 2. Gün 1 tatli kaşığı 3. Gün 1 yemek kaşığı kadar şeklinde her gıdayı 3 gün 🤗
pinkooo_02 Mervebariss patatesi nasıl yapacağız bende yarın basliyacam inşallah sademi vereyim yoksa zeytinyağı felan koymam gerekiyormu 🥰
Kaderci yusufmertmom 5 ay 12 günlük tadımlık veriyom pirinç unu ile karıştırıp havuç denettim. Muz denettim. Kabak denettim yoğurt denettim. Armut denetcem. Sonra patates fln öle . Günde bir öğün öğlen veriyom tadımlık az düzenli vermiyom her gün Sadece avakado denettim begenmedi yemedi okadar.
neslihanyildiz istanbullugelin34 bende yoğurtla başladım dr öyle söyledi bize şimdi sebzeyle devam ediyorum. Elinzde liste varmı acaba?
Gececekbugunler yusufmertmom ben de havuçla başladım. 3er gün havuç, kabak, patates, yoğurt, armut,elma sırasıyla gittim. Sonra 2gün verdim, bir sıkıntı yoksa 3.gün verdiğim yiyecek artı yeni yiyecek şeklinde devam ettim.
yakupra Gececekbugunler sebze meyveler nasıl verilmeli çiğ mi? Sebzeler haşlanmalı mi yoksa hiç bir bilgim yok beni bilgilendirir misiniz
Ozlemm_can_2 Benim bebeğim 7 aylik bugun tuzsuz baharatsiz patates havuç soğan ve mercimeği karıştırıp çorba yaptım sizce zarari olur mu
Ozlemm_can_2 yusufmertmom soğan sıkıntı yaratmaz degil mi birde bebeğimin kafasında iltihaplı sivilceler cok çıktı doktora götürdük anlayamadi o nedendir sizce
yusufmertmom Ozlemm_can_2 bi doktorun eşini takip ediyordum o soğan sarımsak koyuyordu çorba ve yemeklerine zararı yok demişti. Sivilce için bilmiyorum canım daha tecrübeli anneler bilebilir.
ML_11 yusufmertmom bizde 5ay 10günlüğüz haftaya başlıcam 5.5ayda başlayın dedi doktorumuz yoğurt verip 3 gün kuralı ile sonrasında sebzelerle yani patates havuç kabak falan gitmeyi düşünüyorum
Leonsmom yusufmertmom süreci Birlikte geçirelim taşımlardan sonra beyin fır tınası yapıp değişk güzel tarifler oluşturalım annelerle ne dersiniz. Bende buharda patates ile başladım 3 gün kuralı ile sonda balkabağı ile devam ettim yarın kabak sonra havuç sonra meyvelere geçeceğim 🥰 ama iş sonrası sonrasında çorba mı muhallebi mi kafam karışık anneler deneyimliler fikir verse güzel olur
Mervebariss pinkooo_02 zeytinyagi koyun vunku kabızlığı onluyo bı çay kaşığı kadar yeterli olacaktır 🥰
Asyaa34 yusufmertmom bence de bir an önce başla madem hevesli. ben başlamadım hevesli olduğu zaman erken diye keşke başlasaydım 6. Ayı bekledim sonradan çocuk almadı şuan 8 aylık zorla bir iki kaşık alıyor bazen hiç 😢 3 gün kuralına uy 3 gün havuş 3 gün patates ver sonra araya 1 meyve koy mesela elma sonra 3 gün elmayı ver sonra 3 gün yoğurt sonra ki 3 patates havuç karışık ver sonra yine meyve o şekilde gidersen çok iyi olur bende öyle başlamak istedim ama zamanında vermeyince işte sonu hüsran. Bu dediğim yöntemle görümcem verdi iki tada da rahat alıştı
eylultossss glsmhr elmayı , armutu rendeleyip bi kaç damla suyla hafif pişirip çatalla ezip veya blend ederseniz daha kolay oluyor bebeğiniz küçükse