AyseAlyamm Selam kızlar yarın lazere gidicem bu yüzden oruç tutmayacağım . Lazerden sonra 1 gün boyunca duş almamak gerekiyor . Abdest almak şart mı oruç tutabilir miyim ? Bilgisi olan var mı ? Linç yemem inş 😂
DemetF AyseAlyamm genital bolge yapilacaksa biz kim olursa olsun aliyoruz boy abdesti ama farzmi bilmiyorum
Deletedmom00881 AyseAlyamm lazer için oruç tutmicak mısınız 🤔 bildiğim kadarıyla orucu önemli bir neden olmaksızın terk etmek 60 gün kefaret gerektiriyor, emin değilim ama böyleydi sanırım, lazerin abdest gerektirdiğini sanmıyorum, normal banyo yapıyordum ben 🤣🤣
AyseAlyamm DemetF evet bende kendim temizledikten sonra boy abdesti alıyordum ama bı yerde gerek olmadığını okumuştum ama şimdi başka biri yapınca epilasyonu genital bölgeyi gördüğü için abdest gerektirir mi diye düşündüm
AyseAlyamm Deletedmom00881 bunu da bilmiyordum ama bugünde niyetlenmedim grip olduğum için günde 3 kez ilaç kullandım hemen geçsin diye yarında devam edicem ilaca . Genital bölgeyi başkası gördüğü için abdest gerekir mi acaba diye düşündüm
Yildiz_07 Deletedmom00881 ya hayır bunu bana birisi de söyledi tutmadığın gün borçlu oluyorsun bayramdan sonra tutabiliyorsun kaç gün tutmadıysan, o 60 gün olayı niyet edip bozarsan kefaret orucu o kadar hocaya gittim bize hep böyle anlattılar
Katun Deletedmom00881 Kefaret eğer niyet edipte mazereti olmadan bozarsa gerekir. Eğer niyet etmeyip tutmazsa 1 gün kaza gerekir.Orucu tutmamayı mübah kılan şeyler dışında tutmuyorsa kaza ve tövbe gerekiyor büyük günahlardan sayıldığı için.
Erva23 Bilerek oruç tutmadığınız zaman 60 gün kefaret gerektirir ve evet abdest gereklidir yani lazeri erteleme şansınız vardır elbet ramazan senede bı ay
Yildiz_07 Erva23 bilerek tutulmayan oruçlar gününe gün olarak kaza edilir 60 gün orucu niyet edilip sebepsiz yere bozulan orucun kefaretidir yanlış yönlendirmeyin niyet edilmeden 3 gün oruç tutulmadıysa bayramdan sonra 3 gün kazası tutulur
AyseAlyamm Yildiz_07 çok teşekkür ederim . İçim rahatladı zaten 1 haftadır tutamiyordum adetliydim . Bugünde sahura kalktım ama hasta olduğum için niyetlenmedim sabah kahvalti yapıp ilacımı içtim bunda da bı sorun olmuyor dimi ?
Yildiz_07 AyseAlyamm hayır canım ama bayramdan sonra kazasını tutmanız gerekiyor borçlu oluyorsunuz adet döneminde tutulmayan oruçlar da daha sonra tutulması gerekiyor günü gününe sebep ne olursa olsun oruç tutulmayan gün kadar kaza orucu tutulur 3 günse 3 gün tutarsın 10 günse 10 gün sadece orucu bozduğunuz zaman 60 gün kefaret orucu tutulur