Mervedr Cuma günü aile hekimine gittik boyu 79cm kilo 10 buçuk iyi dedi ama 2 aydır 10 kilonun üstüne çıkmadı bi de bu ebe yeni başlamış takipte olduğumuz ebe değil. Anne baba diyo mu ddi hayır sadece baba diyo dedim 18. Aya kadar bekle sonra bi doktora götürürsün dedi . 16 aylik olup anne abi abla gibi şeyler söyleyen bebekler var mi ?
elaninannesiii Mervedr 16 aylık 9 Aralık doğumlu, boyunu bilmiyorum salı günü gideceğiz kilo 13 ama 5 kiloya yakın doğmuştu zaten doğduktan sonra ahım şahım bi kilo almadı çok iştahsız, anne baba mama meme su nar aşkım diyor, bu zamanda 1-10 kelimesi olması normal
Nesli06 Mervedr kızım 15 aylık. Dede mama meme gitti addi baba park cici ah bu(su) kedi cikcik anne bunları söylüyor be birkaç da hayvan sesleri çıkarıyor
stella Mervedr hemen doktora götürmek nedir ya. Kızım da 16 aylık çook nadir anneye benzer bir şey diyor. Her çocuk farklı. Başka bir problem yoksa bol bol konuşun zamanla o da konuşacaktır daha çok küçük. Boyunu bilmiyorum ama kilosu hemen hemen 13. Boyu da en az 85 cm vardır
Lynn Mervedr valla genelde erkek bebekler kız bebeklerden daha geç konuşmaya başlar derler. (Kadınlar dırdıra kaç yaşında başlar hesabı 😂) Oğlunuz ile Bol bol konuşun gün içinde ona kitap okuyun, tv tablet telefon gibi şeylerden de uzaksa konuşması yakındır dert etmeyin. Her bebek aynı değil, hepsi kendine özgü. 🌸
Hemsire25 Kızım 15 aylık “anne -baba - abla - abi - gel - düştü - gitti - dede - mama - meme - hayvan sesleri “çıkarıyor . Sizinkinin anormal olduğunu göstermez bu durum . Tedirgin olmayın yakındır konuşması
Mervedr Hemsire25 oğlumun niye kelimesi az olabilir ne yapmam lazım sürekli konuşuyorum da baba dede mama diyo sadece . Yemek yerken telefonla yiyo etkilemiş olabilir mi
Mervedr stella hiç icerde durmayı sevmez köyde yaşıyoruz her hayvan var yinede hayvan isimlerini bile soylemiyo sadece köpeğe oh der tavuğa kışt der
mmek_2014 Benim oglumda 16 aylık. Anne baba dede gibi kelimeleri 6-7 aylıktan beri söylüyor. Şu an hemen hemen her söyledigimizi tekrar ediyor. Bir kaç tane ikili cümle kuruyor. Baba gitti, mama bitti gibi. Boy kilo en son 1 yaş aşısında ölçülmüştü şu an nasıl bilmiyorum.
RuzgarGulsah 15,5 aylık oğlum her söylediğimizi tekrar etmeye başladı. Bol bol konuşup kitap okuyun ve kalabalık ortama sokun eşimin ailesi ve akrabaları yakın bize kalabalık ortama girdikçe oğlumun konuşmasının artığını gözlemledim.
Mervedr RuzgarGulsah oğlum kalabalık ortamı sevmiyo sadece dede babaanne hala amca o kadar bnm kendi babam gile bile gitmek istemiyo her gittiğimde hasta oluyo ağlamaktan o yüzden hiç bi yere gitmiyoruz desem yeridir
mmek_2014 Mervedr bol bol konuşun her yaptıgınızı anlatın bir de ekrandan uzak tutun yakın zamanda konuşur inşallah 🤲
stella Mervedr benim kız da çok sokakçı. Sadece köpeği biliyor şu an hav hav diyor her gördüğünde. Bir de ata dıgıdık diyor