KeremMomm İyi geceler kızlar 🙋 yarın eşimin iftar yemeği var eşler birşeyler yapıyor bende çorba yapacağım kaç su bardağı mercimek koymak gerekir 🙈
KubraBaybars KeremMomm 6 kişi için 4 yemek kaşığı mercimek 2 yemek kasığı da pirinç koyuyorum. Havuç , patates, salça tereyağ miss. En sevdiğim çorbadır 😅
Katun KeremMomm kaç kişi olacak. Ben hep bu tarifi yaparım aşırıı güzel oluyor. Eğer kalabalıksa 2 katı malzeme ekleyin
KeremMomm KubraBaybars bende zerdeçal koyuyorum çok güzel oluyor ama çok kalabalıklar bilemedim ne kadar konulacak🤭
Katun KeremMomm ooov kalabalıkmış😁ben bunu kalabalığa yapmadım hiç ama bu tarifi 2 gün içtik. İftar farklı olur çorba daha az içilir genelde tabi. Bilemedim daha deneyimli vardır
1ana1bebe KeremMomm 1 duduklu tencere corba yapmaniz lazim, ben rahat 2 2,5 corba kasesi koyardim ekstra sebzelerle birlikte
Asli123 KeremMomm 5 bardak yeter diye düşünüyorum. İçine de 2 soğan 2 havuç koyun. Bol tereyağ ve 1 bardan zeytınyagı ile kavurun bi güzel. Harika oluyor 😂 ben tencere de 1.5 saat kaynatıyorum. Düdüklü de hiç hoşuma gitmiyor . Pişince de üstüne yine tereyağ ve nane pulbiber yakıyorum
Asli123 KeremMomm 5 bardak yeter diye düşünüyorum. İçine de 2 soğan 2 havuç koyun. Bol tereyağ ve 1 bardan zeytınyagı ile kavurun bi güzel. Harika oluyor 😂 ben tencere de 1.5 saat kaynatıyorum. Düdüklü de hiç hoşuma gitmiyor . Pişince de üstüne yine tereyağ ve nane pulbiber yakıyorum
Ikrazumra19 KeremMomm 20 kisi icin mercimek corbasi riskine girmezdim bence baska birsey yapin😀 sonradan ya koyu oluyor falan
Med KeremMomm yani bugün mercimek çorbası yaptım,1 su bardağı yaptım 7 kase içtik arttı. Ona göre hesaplarsam 2,5 su bardağı yapın garanti olsun artsın. ( e tabi patates soğan havuç kullanacaksınız)
Ikrazumra19 Asli123 kiz naptin hem bol teraygi hem 1 bardak zeytin yagi hem ustune yag😀 iflas ettirdin kizi
Beren-2020 Asli123 1 bardak zeytinyağı mi 😃😃 bide tereyağ var cidden fazla değil mi ya bana mı öyle geldi
KeremMomm Ikrazumra19 çoğu bekar et ekmek işte içecek alınıyor bı kişi pilav bı kişi eti fırına atacakmis biri kızartma banada çorba kaldı😂
Sarikuzumalp KeremMomm Geçenler de 2 su bardağı mercimekle yapmıştım 8 kase içildi 3 kase kadar da kalmıştı. 4 su bardağı yapın bence. Kalırsa da ziyan olmaz zaten ertesi güne iftarda da içersiniz.
Asli123 Ikrazumra19 ama böyle güzel oluyor 😂 valla bana gelen mercimek çorbası içtim dememeli 😬😬 ilikli kemik suyu da koyuyorum. Ben bi de sıvıyag kullanamıyorum midemi perişan ediyor. Margarın falan da çok fena yapıyor
1ana1bebe KeremMomm o zaman 5 6 bence yeterli olur internette 1,5 su bardagi 6 kisilik diyor 6 bardak 24 kisi yapar bence az olmasindansa artsin 6 su bardagi yapin 🌸
Med KeremMomm 1 su bardağından 9 kase çıktı ne bileyim su bardağın nasıl 😂😂😂😂 3 bardak yap bari. Zaten 2 kepçe koycan daha menüde neler vardır şişirme çorbayla insanları 😜