MiDo Kızım 7 ay 12 günlük son 2 haftadır bi KABIZLIK yaşıyoruz . Ek gıda başlarımda yaşamamıştık. Doktorumun önerisiyle 1 kez lağman yaptım . Sonrasında bi 3 gün rahat yaptı . Ama şimdide böyle çok afedersiniz popo deliğinde kalıyor kakası 😔 ne yapabilirim . Genellikle lifli gıdalar veriyorum ama yine başa döndü . Canım çok sıkılıyor. Korkuyorum bağırsaklarında kalıyor neticede o kaka yapamıyor 😔
1YamanAnne MiDo su, su, su bolca su içirin. Yemeklerinin üzerine piştikten sonra, saf zeytinyağ gezdirin mutlaka. Biz bu şekilde kurtulduk ancak kabızlık sorunundan. Geçmiş olsun 🙏🏻
Mikiii MiDo aynısını yaşıyorum hep ve buzluğumda balkabağı bulunduruyorum çorbasını yapıyorum hep ya da armut püresi çok iyi geliyor belki denersiniz hemen işe yarıyor bizde gün içinde 🙏🏼
Seymao Kan damlasi kullaniyormusun canim, birde su iciyor mu, ek gidayi fazla veriyor olabilir misin. Benim bebegim de kan damlasindan dolayi cok kabizlik yasiyor
tosbigimmm Seymao benim bebeğim 8 aylık şu an kabız kan damlası olarak vegaferon kullanıyordum Eczacı ferrum vermiş aynısı diye ferrum başlayalı 5 gün oldu bebeğim 3 gündür doğru düzgün kaka yapamıyor çok az yapıyor Ferrum kabız yapmış olabilir mi
ARYAER10 Bizde aynı sorunu yaşadık kakasını yapınca yavrum çığlık çığlığa kalıyordu çıkarmakta çok zorlandı fakat ben şunu farkettim irmik yapıyor bu sıkıntıyı Bize öyle durumda mamasına zeytin yağı döküp içirdim rahatladı çok şükür denemekte fayda var
MiDo 1YamanAnne zeytinyağı kesinlikle her yemeğine koyuyorum 😔 başlarda olmuyorsu son 15 gündür böyle
tosbigimmm Seymao bizimde o6oe oldu canım bu 4.gun hâlâ kaka yok huzursuz Fitil aldırsam olur mu acaba Siz ne yapmıştınız doktora gittiniz mi
Seymao tosbigimmm yani cok zorlaniyorsa at canim , ben bi kere kullandim hemen yapmisti ama doktorumuz tavsiye etmiyorum sürekli ilac kullanmayi dedi. Dulkosoft verdi oda cok iyi hemen yaptiriyor. Ama ilaci kullandigin surece bu sekilde devam edecek. Ben degistirdim sidefer aldim ondada yine kabiz oldu. Ne yapacagim bilmiyorum. Ama ferrumu 1 hafta kullanmadim ve bebegim gunde 2 3 defa cok rahat kaka yapiyordu. Sende birkac gun verme istersen bir dene ondan kaynaklimi. Ona gore cozum bulursun
tosbigimmm Seymao ben 5 gün felan verdim verdiğim ilk günler yaptı daha sonra kabız oldu sence kan ilacından mıdır Yani ferrum 5 gün kullandım 3.gun kabız oldu Ilk kullandığım gün felan kakasını yapmıştı Sence ferrumdan mi kabız olmuştur
Seymao tosbigimmm benim bebegimde ilk kullandigim zamanlarda yapiyprdu kakasini, sonradan yapamamaya basladi. Herseyi denedim bir turlu gecmedi kabizligi. En son ferrumu vermeyi biraktim ve kabiz olmadi. Doktora sordugumda ferrum faz ve kabiz yapabiliyor dedi.
tosbigimmm Seymao bende fitil verdim akşam 1 saat sonra yaptı kakasını baya doldurmuş 😁bende başka damlaya geçicem