Aslan24 papatya3 hangi sigorta canım sana zahmet bilgilendirsen beni bu kadar para harcamaktansa sigorta daha mantıklı sanırım özelden yazabiliyormuyuz burdan bilmiyorum ben
papatya3 Aslan24 acibadem sigorta canim, onceden yapmistik biz dogdugunda, sigortalar ne kadar suanda hic bilmiyorum bir bak istersen, ozelden de yazabilirsin evet ozel mesaj at kismindan
aaysenurr Ilknur_22 2 haftalıkken benim bebeğimde de çıktı 6 aylıkken geçti. Tereyeğı büsküvi çilolata gibi şeyler tüketmiyordum. Metro mağazasında vegan katıyağ ve çikolata var vegan sütler var badem yulaf fındık sütü gibi. İnternette daha uyguna bulabilirsin bu sütleri. Sütsüz yoğurtsuz tatlı tarifleri var. Çok katı bir diyet olduğu için yasaklı şeylerin tadına bile bakmamanız gerekiyor.
Ilknur_22 aaysenurr aynen tatli bagımlosi birisi olarak kendimi zor tutuyorum surekli arastirmaya basladim bi sekilde bu istegi tatmin etmem gerekem tarifler uygulamaliyim
Aytenekinci Benimde bebeğimin vucudunda sivilce gibi şeyler var ve kabız arada öyle mukuslu kaka yapiyo sürekli deil acaba süt alerjisi mi? Bilgisi olan cevap verebilir mi ?
Ilknur_22 Aytenekinci bunu anca doktora gidince anlayabilirsin canım süphen varsa hic bekleme ne kadar erken o kadar iyi
FerideDeniz Lina_58 Eskişehir iki saat Afyona. 😊bir araştırayım ismini verdiğiniz doktoru. Bilgi için çok teşekkür ederim 🌺
Lina_58 FerideDeniz benim kızımında alerjisi var kütahyada anlayamadılar eskişehire götürücem bu ay 🙏🏻Bnde afyonda oturuyorum yakın illeri arastırıyorum☺️
FerideDeniz Babasininoglu yaa öyle mi diyorsun? 😔çocuk doktoru yumurtayı da kes deyince onu da kestim. Kuruyemişleri de kendi kafama göre kesmiştim. Keseli beş gün oldu hala bayağı mukuslu kakası bebeğimin. alerjen gıda diyetine girdikten ne kadar süre sonra normale dönüyor bebişler acaba?
Babasininoglu FerideDeniz yani kakası hemen düzelmez ama kızarıklarının hafiflemesi lazımdı. Onlar ne durumda şu an? Tüm vücuttan çıkması 3 haftayı bulurmuş öyle demişti doktorumuz. Ben süt ürünleri kuruyemiş yumurta vs bunları denedim hala devam ediyordu. Eti kıymayı kestim yine devam. Burdan biri çiğ domates de olabilir dedi. En son onu kestim düzeldi çocuğum tamamen. Mesela denedim bademe yok ama fındığa çok fena var. Teker teker denemek lazım. Ben oturttum şu an
aaysenurr FerideDeniz 6 aylık olunca denememek istedim kendim yemeklere tereyağı katıp yemeye başladım sonra yoğurt yedim. Birkaç defa hafif kustu sonra tamamen durdu.
Cnarsncap Cnns alerji testi sonucu rapor çıkartırsanız mamayı devlet karşılıyor yoksa bu mamalar çok pahalı
Sevilay37 Mzeynep hangi mamayi kullandınız acaba , bende de aynı durumlar mevcut . Pazrtesi gideceğiz doktora. Ne alerjisi olduğunu bulabilirler insallah
Mzeynep Sevilay37 ben çok amam değiştirdim süreci şöyle anlatayım. Sezeryan doğum yaptım. Doğduğu sıralar aptamil kullandım. Daha sonra mama değiştir mamadan kusuyor olabilir diye sma optipro ya geçtik. Kusma şiddeti azaldı yanı ağız burun kusma sayısı azaldı ama bitmedi. Doktora gittik. Tahlil test sonrasında bebelac lf verdi kullandım gerçekten fayda gördüm ama kısa süreli oldu. 2 hafta diyet takibi sonrası durumu doktora anlatınca aptamil prognamin as ye geçin dedi ama. Bebeğim sadece bir yudum aldı içmedi bende zorlamadım açıkçası. Daha çok güvendiğim bir doktora gitme imkanım oldu. Tahlilleri vs ona gösterdim durumu anlattım. Bize bebelac pepti Junior İ tavsiye etti. Numune verdi şuan yarım günlük kullandı sadece içimi aptamil göre daha yumuşak işe yaradı diyemiyorum daha yeni olduğu için.
papatya3 Byzcl Alex test ucretini malesef karsilamadi ama muayenelerin, kan tahlillerini karsiliyor bizimki, o sigorta ile nasil anlastiginiza gore de degisir arastirabilirsiniz☺️
Prensannesiiiiiiiiii Bzmde yumurta kruuyemis alerjisi vardı doktor süt ürünlerini de kestirmisti süt ürünlerini 6 aylikken açtık skur sorun yaşamadım ama yumurta kuruyemiş 9. Ayında btmis gbi gözüküyor diyet açmaya basladm bugn bklm.5 .5 aylıkken ek gıdaya başladık sebze kabak brokoli patates bal kabağı tarhana(süt alerjik) havuc elma armut muz avakado yulaf pirinç unu (nadir ) irmik bunlardan püre yapiordm raporlu mama veriodm ama ek gıdaya gzl alınca vermdm smdi tekrar yazdı doktor her ihtimale karşı purelerine katabilirsn dedi daha kalorili olr dedi .Sizn bebek küçük pankek fln yiyemez ztn.Bende sizn gibiydim ne verecm nsl olacak nsl ilerliyck dıe hep düşünürdüm inanın herşey okdr yoluna girdiki bide kemikli ilik kaynatın bn her yemeğine mutlaka katrm
Aysenurkp FerideDeniz instagramdaki lokma isimli kanalin vegan üstü çikolatalı altı sütsüz yumurtasız kek tarifi çok güzel oluyor
Mzeynep MMommyy Gavisconun bebek için olanı varmış ondan verdi. Bulantı ve kusma içinde bir ilaç verdi motillium Du sanırım ismi. Ben ayrıca reflü patiği ve reflü kemerinden de memnun kaldım. Sıcak sıvak ayağına ve karnına koyunca iyi geldi. Bir de ben göbek deliğine bir damla kekik yağı damlatıp pamukla kapattım günde 3 kere felan o da katın bölgesinin sıcak olmasını sağlayıp gazı engelliyordu. Ama bu doktor tavsiyesi değil kesinlikle bir hassasiyet varsa yapmayın lütfen fikir olsun diye söyledim
MMommyy Mzeynep motilluim baya yan etkisi olan bir ilac o yuzden kullanmadik gaviscon vs pek etki etmiyor bize lansor kullaniyoruz simdi bakalim