Ilknur_22
oncelikle gecmis olsun canim, bu surec umarim kisa surer sizin icin☺️
kizimin sut alerjisi mukuslu kaka ve hafif reflusu, kusmalari , aglamalari ile 2 aylikken suphelenildi ve calprotektin testi yapildi yuksek cikinca bana 1.5 ay diyet verdiler ve sonra yavas yavas actim.
ek gidaya 5. Ayda basladik yogurt denettigimde yuzu gozu sisti kizardi agladi ve kustu. Kurdesen doktu resmen. Doktorlarin hatasiydi bile bile sut urunu denetmek. Dikkat etmeniz acisindan yaziyorum detayli olarak.
biz her ay aralikli olarak yogurt denettik.. her seferinde kizardi , vucudunun tepkisi azalsa da hala reaksiyon veriyordu. 9. Ayda deri testi yapildi, yumurta sarisina ve beyazina, sut urunlerine alerjisi cikti.
hepsini kestim kizimdan, ben ise artik diyet yapmadim emziriyordum ama artik buyudugu icin bana diyet vermediler o donemde.
Daha sonra biz cok memnun oldugumuz alerji doktoruna gitmeye basladik, prof Umit Ayfer Yukselen aklinizda olsun cok tavsiye ederim.
yumurta ve sut urunleri haricinde dana eti, findik ,fistik ,ceviz ve tavuk urunlerini de kesti.
Kizim suanda 16 aylik, gecen ay cok kapsamli bir test olan 300 kadar maddeye bakilan bir test yapildi- alex testi. Teste gore kizimin polene, susama, findiga , yumurta beyazina ve sut urunlerine alerjisi var.
sut urunleri alerjisi cok azalmis ozellikle pismis kismi tolere edebilir gorunuyor, ayni sekilde yumurta sarisina da cok azalmis. sutle yapilmis kek ile acmaya basladim kizimin diyetini yumurta sarisi da ekliyorum, yogurt corbasi, kasarli tost vs var yavas yavas ilerlicez bu sekilde.
Yumurta beyazi ve susam findik hala yasak.
Ama buna da sukur , doktor 2-3 yasinda gececek diyor. Yani sunu soyleyecegim siz cok dikkatli olun
bana 2 aylikken yaptirdiklari diyeti hemen actirmasalardi ve kizima direk yogurt yumurta falan yedirmeseydim belki de daha cabuk iyilesecek gececekti alerjisi. Iyi takip edin bu sureci sadece doktora birakmayin.
beslenmen icin de: sabahlari recel ekmek salam/jambon (cok saglikli degil ama cesit olsun bazen de), patatesli/ispanakli gozleme veya borek, bol yesillik, domates salatalik seklinde beslenebilirsin ben boyle yapiyordum az yeme ki sutun bol olsun☺️
oglen ve aksam daha kolay kuru meyveler ve kuruyemisler de ye eger yasaklamadiysa doktor.
fire verme ki cabuk toparlasin bebegin ve ek gidada dedigim gibi vermeni tavsiye etmem mesela kizim yumurtaya alerjik fakat kizarmiyordu onda.. yani bazen disaridan anlayamayadabilirsin, sonra pisik olur o sekilde cikar.. bu arada kizimin yanaginda gecmeyen egzamasi vardi ek gida doneminde cok cosmustu.. bunlar da hep belirti
Simdiden cok gecmis olsun kolayliklar dilerim canim🌸