Toplu cevap olsun :)
ben İnstagramdan çok ünlü bir uyku eğitmeni ile bu yola baş koydum Allah kendisinden razı olsun kesinlikle bu alanda en profesyoneli o.
Öncelikle kendinizi hazır hissetmelisiniz, zihinsel olarak. Eşiniz destek olacak mı olmayacak mı baştan kendinizi bu konuda ikna edin. Olmuyorsa sonradan o sıkıntılı zamanda olmasını beklemeyin kendinizi harap etmeyin ben çok ettim faydası olmuyor :)
eğer hazır hissediyorsanız 1 ayınızı ayırın mutlaka buna.
İlk etapta bebeğiniz için uyku rutini oluşturmalısınız. Yani her akşam belirli şeyleri sırasıyla yaptığınızda bu bebeğinize artık uyku vakti yaklaşıyor sinyali verecek. Ben bebeğime şu rutini uyguluyordum:
banyo, altını bağlama, giyinme, emzirme, odada oyun oynama (ellerini ayaklarını öperek kendi aramızda oynadığımız bir oyun), kitabı var onu eline veriyorum beş dakika kadar onunla oynuyor bakıyor ona, sonra "Rabbi yesir" duasını okuyorum 3 kez o bana bakıyor, dua ediyorum arkasından Allahım beni annemi babamı ve tüm sevdiklerimizi koru bizi sağlıktan ve senin yolundan ayırma diye, sonra öpüyorum kucağımda iken iki dakika falan kokluyorum sarılıyorum iyice yatağına koyuyorum.