Deletedmom0099 ysmn234 hep videoda konuşulmayan oyuncak araba,çiftlik videoları veya camii videoları çok seviyor camiileri izliyor izlerken ben de yanında oluyorum ve ona seslendiriyorum. Mesela kepçe toprağı kazıyor,çekici arabayı çekiyor diye.
Oğlum bir çok kelimeyi söylüyor. Eskici, çekici,kamyon,jip,araba,traktör,uçak,motor,ambulans,itfaiye,cami,minare,park,top,bebek,anne,baba,dayı,amca,teyze gibi kişilerin adlarını söylüyor,kendi ismini söylüyor,sayıları 10 a kadar sayıyor, vücudunun her yerini biliyor ve söylüyor,kaka, cis,su,pilav,mama,tarak,ev, çiçek, ağaç, hayvanlar ve isimleri biliyor belki daha unuttuğum bir çok kelimesi vardır. Bir şey isteyince işaret parmağıyla gösteriyor gösterdiği şeyin adını biliyorsa adını söylüyor. Komutları anlıyor ve işine gelenleri uyguluyor. 22 aylık olucak. Biz de oğlumla sık sık konuşuyoruz. Arabaları dışında oyuncaklara çok ilgi duymuyor legolarla kule yapmayi seviyor bir de şu ve kum ile oynamayı çok seviyor. Taklit yeteneği yerinde. Biz namaz kilinca o da kılıyor, mikrofon alıp şarkı söylüyor. Hani ben tüm bu saydığım şeyleri göz önünde bulundurup sadece benim kontrolünde olan seyleir izletiyorum. Ne yazık ki evi veya kişisel ihtiyaçları bir noktaya kadar erteleyebiliyorum her gün ev süpüren temizleyen bir kişi asla olmadım zaten haftada bir süpürürüm.. 😔