Arkadaşlar tandem emzirme yapıyorum. 19 ay ve 14 günlük bebek… İkisi birden emdiği için sürekli besleniyorum su yiyecek vs konusunda dikkatli davranıyorum. Sorum şu; Yenidoğan bebeğim ilk hastane günü göğüs ucumda farklılık olduğu için reddetti ve dil bağı var. Kızımda da vardı. Kızımınkini doktor kendiliğinden geçer dedi. Ama oğlumda tam.ucunda olduğu için sorun olabilir ilerde diyorlar. O yüzden mama da kullandık emmede zorlanıyor diye düşünerek. Şimdi memeyi alıyor emzirme danışmanı yardım etti nasıl kabul ettirebileceğim konusunda. Kızım küçük olduğu için ilk başta bebekten ağladığı zaman çok korkuyordu şimdi alıştı birlikte emerken kalkıp gülüyor dokunuyor ona seviniyo o gelince. Ama bebek bazen memeyi istemiyor mama istiyor. Sizce mama vermekte hata mı ettik. Büyük kızım emerek uyuyor diye o şekilde idare ederiz dedik ama şuan mesela emip uyuyo 22 gibi ondan sonra alıyorum ilgileniyorum yatana kadar. Sabah da beş gibi devam ediyorum. Gündüz zaten hem mama hem süt doymayacak gibi olunca mama veriyorum. Rızkını yedigine inanmıyorum çünkü kızım sağ memeden oğlum soldan emiyo. Yani ikisinin sütü çok ayrı. Bazen göğsüm ağrıyor gece o zaman veriyorum mecburen kızıma. Onun dışında ikisi de kendi tarafından..