Asiienur bu tutar kıza bağlı açıkçası. Mesela Ben düğün istemedim imkan olmadığı için değil gereksiz bulduğumdan yaptırmadım ordan en kötü ihtimalle 15000 tl kâra geçtik. Hatta eğer bizim şartlara göre yapsaydık 50-60 bin kara geçmiş olduk. Evime 1 tane gereksiz ve fazlalık birşey almadım. Perdelerimi ilk aşamada idarelil bir eve çıkacağımız için pazardan bile yaptırabilirim dedim ama kayınvalidem izin vermediği için bana göre biraz fazla ve maliyetli oldu. Beyaz eşyalarda yok en son model olsun yok siyah yada gri olsun gibi saçma takıntılara girip ekstra sırf renkten dolayı fazla fazla 5-6 bin tl ödemedim halılarda çocuk odasının halısını bu ince ucuz halılardan aldım bana kalsa diğerlerinide öyle alırdım ama ona da izin vermediler o yüzden halılarada bana göre fazla ödedik. Biz evlenme işini maksimum 60 bin tl ye yapmışızdır (çeyiz yani kap kaşık çanak yorgan battaniye ve altın hariç) bunu 200 bin de yapabilirdim ama bana çok gereksiz geliyor.
altınlarıda eşim has altın olarak biriktiriyordu düğüne 1 hafta var bileziğe çevirecekti ben çevirme ben bilezik takmam imitasyon alalım onları takarsınız has altın kalsın değer kaybetmesin dedim set alıcaklardı onuda aldırmadım takmayacağım için oda çöpe para atmak gibi geldi bana.
Saçmalamışsın diyenler olabilir ama iyi ki de öyle yapmışım hiç pişman değilim . Nikah oldu bitti derin bir nefes aldık arkamıza bir baktık 1 tl bile borcumuz yok olan takıların hepsi birikimimiz olmuş oldu .