Minkpndam Kızlarrrr havuçlu çorba önerisi istiyorum 😢 evde havucum ve kabağım kaldı dün çok geç geldik eve market alışverişi yapamadık 6,5 aylık bebeğim tadımlar bitti mevsimi olan sebzelerin🌸
Kelebeklerdeniz23 Minkpndam ben geçen gün yoğurt çorbası yaptım içine biraz pirinç koydum. Ayrı bir cezvede havuç ve az bi soğanı haşladım. Çorbanın içine katıp blendırdan geçtim çok az köy tereyağımızdan ekledim güzel yediler. Patates havuç çorbası da iyi olur. Brokoli havuç bebek patates yapıyorum bazen onu da seviyor bebelerim
Nursemommm Minkpndam ben kendi yaptığım ilikli kemik suyu ve bebek salcası patates havus kabak artık hangi sebzeyi istiyorsan katiyorsun haşlanıyor icind pirinc bulgur irmikte katılabir
Melesss Minkpndam mercimek çorbası yaptım dün ağzını aça aça yedi😂 bir fincan mercimeği yarım saat suda bekleyin. Sonra yarım fincan bebek irmiği,patates,havuç,mercimeği 3 bardak suda pişirin
Fabulas Soğanlıda yapabilirsiniz, eger soğansız olsun derseniz buharda haşlayıp birazda haşlanmıs irmik katıp corba yapabilirsiniz.
Minkpndam Kelebeklerdeniz23 patates havucu nasıl yapıosun canım onu yapayım bende benim kızım hiçbir şey sevmedi ek gıdadan
Kelebeklerdeniz23 Minkpndam normal patatesin tadı yavan geliyorsa baby patates alabilirsin cnm daha lezzetli oluyor. Bir patates bir havucu doğrayıp üzerini az geçecek kadar su koyuyorum haşlamaya bırakıyorum. Sebzeler biraz kaynayınca içine 2 tatlı kaşığı kadar irmik bazen irmik atmazsam bulgur koyuyorum o ara biraz zeytinyağı koyuyorum. Hepsi pişince süzgeçten veya blendırdan geçiyorum. Evde bebek ekmeği varsa bebek ekmeği katıyorum. 7. Ayda tavuk ve kemik sularına başla daha lezzetli olur çorbalar. Bir de eğer gaz sorununuz yoksa az soğan katabilirsin artık. Ben ilk başta dokunmasın diye çeyrek soğanı doğramadan koyuyordum kaynayınca lezzetini salınca içinden çıkarıyordum. Böyle de yapabilirsin. Balkabağı mevsimi geçti ama havuç ve balkabağını da aynı mantık pişir ikisi de tatlı sebzeler olduğu için belki bebiş sever.
Nursemommm Minkpndam salca zaten bebek salcasi kapya biberden yaptım tuzsuz yağsiz 6.aydan itibaren verilebilir
Gryffindor Havucu haşlıyorum. Başka bir yerde de su kaynatıp çok az ince bulgur ıslatıyorum. Bazen pirinç haşlıyorum. Havucu ezip bulgurla karıştırıyorum. Çok az zeytinyağı gezdirip yediriyorum. Hem sebze hem tahıl almış oluyor🥰
Emir_mom Gryffindor irmikle duymuştum ama bulguru duymadım hazmı nasıl oluyor acaba benim bebeğim de 6 aylık ne vereceğimi bilemiyorum
Gryffindor Emir_mom Çok az koyduğum için bir zorluk yaşamadı ama önce pirinçle denemiştim o daha pütürlü oluyor alışması açısından bulgur biraz yok oluyor
Kelebeklerdeniz23 Melesss mercimek daha ileriki aylar sanırım öyle biliyorum benim bebeler daha yeni 8.aya girdi vermedim gaz yapar diye. Sizin bebiş kaç aylık dokunmuyor mu mercimek 😌
Melesss Kelebeklerdeniz23 6 ay 1 haftalık ben saldım artık gaz yapmadı çok şükür doktorumuzda başlayabilirsin dedi. Denemek lazım tabi🌸
blue5 Minkpndam ben direkt rendeleyip üstüne su gecene kadar ekleyip kaynatiyorum. Icine bazen irmik de katiyorum.Blenderden hic gecirmeden catalla ezip yediriyorum boylelikle puturluye alisiyor bebek.
Gryffindor Minkpndam Doktorum pirinç verebilirsin demişti. Sanırım pirincin alerji ihtimali çok çok düşük. Ek gıda ilerleyişini takip ettiğim bir sayfa sahibi de ince bulgur koymuştu. Tabi bunları yaptığımda 6 ay 20 günlük falandı. Şimdi 7 aylık kuzu kıyma koymaya başladım. Baya lezzetli oluyor
Elifkskl Minkpndam havuç soğan pirinç ile çorba yapa bilirsin canım ben yaptım ve oğlum çok severek içti.