Mehmetmirza Bebeğim 6 aylık oldu meme reddi var sagarak veriyordum ama bebeğe tek başıma baktığım için dinlenemiyorum beslenmeme ve sagmaya da özen gosteriyorum oruç bile tutmadım azalır diye ama sütüm bitti resmen. Çok üzülüyorum anne sütü almayan bebekler daha hassas oluyor gelişimleri geri oluyor gibi şeyler okudum daha çok üzüldüm. Hasta olmasından korkuyorum bilmiyorum ne yapmalıyım benim gibi olan var mı , neler yaptınız bebeğinizin gelişimi nasildi 😥
Asyaveannesi04 Mehmetmirza bu tamamen saçmalık hiç üzme kendini ablamın 3 çocuğu var 3 de mama ile büyüdü ve IQ’ları üst seviyede akıl küpü 3ü de erken konuşup erken yürüdüler
Ndrg-12 Mehmetmirza Nası gelişimi geri oluyor anlamıyorum ya kim diyor ki bunları ? Kızım 6 ay emdi. hamile kalınca kesti kendi kendine sütü. 15 aylık şimdi hala mama yiyor. Sma optipuro. Gelişimi de gayet yerinde. Kilosu davranışları kan değerleri her şeyi. Hastalıkları da kolay atlatır. Hiç öyle Maşallah yatmaz hastanede. Anne sütü yoksa devam sütü öldürmez zedelemez hasar bırakmaz
0503 Mehmetmirza canım 3 5 damla zorla sütüm vardı sağarak çoğalttım bizde tam 9 ay red yaşadık bende tek başımayım kimsem yok burda eşim çok yardım etmişti o zmnlar şöle bşr gerçek varki yemek sütü arttırmıyo neler dendim neler en son bıraktım sadece su içtim yemek seven biri deilim 2 buçuk lt nn altına düşürmedim içtiğim suyu ve sürekli 2 satte bir sağım yaptım arada sağım kampı yaptım snra bol sütüm oldu ilk sağdım da 3 5 damla zor çıkıyodu ilk hafta 10 damla ilk ay 60 70 mm derken çoğaldı sabırla ısrarla pes etmeden çabala ben hep bir damla bile olsa içsin kızım dedm aynı senn gibiydim çok ağladım kızım hasta olursa bide doğdu corona başlamıştı bşde8ben hastane tipi sağma makinesi kiraladım
Bebegimm1 Mehmetmirza bende mama verdim 16 aydir 2 kez hasta olmustur biri 1 gun biride 2 gun surmustu anne sutu iyi guzel diyoruz da bu bebek omur boyu ek gida yicek benm icin gelisimini tamamlicak şey yemeklerden de yeterli besinleri vitaminleri almasi ornek vermek istemem ama bu konu ikiye ayrilir anne sutu alip sık hasta olan bebeklerde oluyor mama alip olmayan da bu bunye meselesi dedigim gibi omur boyu anne sutu almicak gelisiminin cogunu yemeklerle tamamlicak.bu benm fikrim mama yiyip hasta olanda vardir ama ben bunu mamaya yada anne sutune baglamam ☺️ boyle seyler dusunmeyin bende hic mama yiyen bebeklerin gelisim geriligi oldugunu hic bir yerde duymadim 😁
Mehmetmirza Asyaveannesi04 Allah razı olsun ya vallahi kendimi yedim bitirdim kaç gündür elimden bir şeyde gelmiyor
Mehmetmirza Ndrg-12 bende öyle düşünüyorum sütü gelmeyen hastalık yüzünden süt veremeyen bir sürü anne var tabiki herkes anne sütü alsın ister ama olmayınca olmuyor etrafımdaki herkes tamamen yıkıcı konuşuyor çok bunaldım
Mehmetmirza 0503 sağım kampı duymadım hiç araştıracağım bulunduğum yerde hastane tipi kiralayabilecegim yer yok lansinoh var bende onunla sagiyorum geceleri de mi 2 saatte bir şağim yaptın
Ndrg-12 Mehmetmirza bence dinlemeyin kesinlikle. Anne sütü vermeyi herkes ister ama nasipte yoksa yapcak bişey yok
0503 Mehmetmirza benim bulunduğum yerde de yok cnm netten araştırdık en yakın nerde varsa eşim gitti aldı sağım kampı şöle onun çok etkisi oldu 15 dk sağ göğüs sağdım snra 15 dk sol tekrar sağ 15 dk tekrar sol 3 kes sağ göğüs 10 dk sol göğüs 10dk olarak bn ilk Manuel sağma ile sağdım 1 damla çıkmıyordu snra elektrik li aldım asla memnun kalmadım çok acıtıp sıkıştırıyordu snra elimle sağdım elimle sağına çıkıyo ama çok fazla yoruyo en son kiraladık 9 ay boyunca nere gitsem götürdüm asla aksatmım ne misafirliğe gititm ne misafir aldm işte çok zorlu dönemdi
Fusunf Mehmetmirza mamayla büyümüş ben bağışıklık sistemim güçlü öyle hasta olmam yılda bir kez yanı öyle düşünmeyin ☺️
0503 Linos1912 şöle yine tren yazın çıkar 15 er dak sağ sol göüşis sağılıyo tekrar tek tek 15 er dkk snra 10 ar dk 2 göğüsde tek tek ben 3 4 güne bir yapmıştm haftada bir diyo ama emzirme danışmanı
Tweetyy Mehmetmirza canim bebegin hassas olmaz bide şöyle düşün en azindan ilk 6 ay anne sütü aldi. Umarim tekrar gelir sütün bence en önemlisi olumlu düşünmek
yinehamile35 Mehmetmirza sezaryen doğumla dünyaya gelen bebekler için de hep hayatı boyunca sık sık hasta olur derler mama için de öyle derler ama hepsi hikaye.20 aylık kızım hem sezaryenle doğdu hem de mamayla büyüdü.Normal doğum ve anne sütüyle büyüyen kızımla aynı yaşta arkadaşımın oğlu sürekli hasta olurken benim kızım henüz sadece 1 kere burun tıkanıklığı geçirdi.
Mehmetmirza yinehamile35 oy masallahh , gerçekten insanın caninu sikmaktan başka işe yaramiyorlar özellikle anne sütü verebilmiş olan arkadaşlarım iyice moralimi bozmuslardi ama çok teşekkür ederim 🤗
yinehamile35 Mehmetmirza hiç canını sıkmana değmez,sen zaten evladın için en iyisini yapıyorsundur,hiç belli olmaz bu işler,o yüzden her konuşana kulak asma onlar öyle dedi diye öyle olmayacak,rica ederim,ne demek☺️
NilAsyaMom Mehmetmirza strese girmeyin mama verin. Zaten ek gıda döneminde giriyor desteklersiniz mamayla. Akışına bırakın🤍