kullanici13425 Eltim doğumdan sonra 12 bin tl para almış nasıl olduğunu soruyorum bi dalavere çevirdikleri için aöylemiyorlar . Bilgisi olan var mı
Ebru-isil kullanici13425 7-8 de ben almıştım doğum parası ama sigortana göre devlet veriyor sigortalı annelere
Crnkse kullanici13425 sigortalı çalışan kadınlar 32 haftada doğum iznine ayrılırlar ve rapor verir doktor 3 ay olana kadar doğumdan gitmez devlette o aldığı raporun yani maaşını verir ona eğer calışmayıp Kendini sigortalı gösteriyorsa öylede alabilir giidp sgkya şikayet edebilirsiniz
Ebru-isil kullanici13425 Yeni asgari ücretle birçok hesap değişti. Bunlardan biri de çalışan annelere doğum izni kapsamında yapılan ödeme. 2021 yılında 8 bin 903 lira olan en düşük doğum parası, 1 Ocak itibarıyla 12 bin 454 liraya çıkacak. budur yani yukarda yazdığım
kullanici13425 Ben de sigortalıyım sanki söylese elinden alıcam… nereye başvuru yapılıyor bilginiz var mı
Tomi kullanici13425 doğum iznine ayrıldığınız zaman raporu muhasebeye teslim etmeniz yeterli aslında. doğum yaptıktan sonra doğum raporunu ve işe başlayacağınız tarihe kadar SGK 16 haftalık parayı ödüyor. her bir ay için 2020 senesinde 11bin civarı almıştım.
KEREM0000000 Tomi maaşınıza ilave olarak mı bu parayı aldınız, bana maaşım yatacağı için ayrı bi para yatmayacağı söylendi sgk dan
Tomi KEREM0000000 şirket bu süreçte maaş yatırmaz, ödeneği SGK yapıyor. SGK ⅔ maaş kısmını ödüyor diye biliyorum belki yanlış biliyorum. ⅓ maaşımı çalıştığım şirket kendisi yatırdı, kurumun insanlığına bağlı bir durum. ödemek zorunda değil.