Jelibonsmom Öncelikle şöyle anlatayım. Ön süt şöyle olur son süt şöyle olur diyip durdular ben henüz yeni doğum yapmıştım. Bebeğimin çene kasları gelişmediği için bi kaç dakika emiyordu sadece. Ee ben de sürekli ağlıyordum bebeğim yağlı sütü içmiyor diye. Sonra bi kaç faydalı şeyler okudum bununla ilgili ve saçma birşey olduğunu öğrendim. Ben inancım gereği şöyle düşündüm. Allah eğer faydası olmasa o sütü neden var etsin ki? Sonra oğlumun kilo alımı gayet güzel olduğu için anladım ki ön sütte kilo yapıyor. Dakikalara takılıp kalmayın. Ben süre tutuyordum o zamanlar kaç dakika emiyor diye. Ayy ne saçma birşeymiş ya. Bebek ne kadar emmek isterse o kadar emiyor bu kadar insanları neden strese sokuyorlar anlamış değilim. Lütfen siz de süreye takılmayın. Çene kasları geliştikçe emmesi de gelişecek. Bakın süre uzayacak demiyorum. Sadece emmesi gelişecek. Yani daha hızlı süt çekecek.
Bir diğer konu ise memenin boşaltılması. Memeden süt sağdıkça süt azalmaz. Aksine çoğalır. Şöyle düşünün..
Sizin memenizde süt dolu. Siz bebeğinizi emziriyorsunuz ama süt tamamen boşalmamış oluyor. Bu durumda kalan sütü sağmanız gerekiyor ki, memelerdeki hormonlar beyine mesaj göndersin “yeni süt üret” diye. Yani siz eğer kalan sütü boşaltmazsanız, beyine bir mesaj gitmez ve sütünüzün miktarı zamanla azalır. Sütü sağmanın mantığı da bu. Sütün artması.
O yüzden bebek emdikten sonra süt sağın ki yeniden süt üretsin memeleriniz. O öyle sağınca memenizdeki süt bitmiyor yani bebeğiniz aç kalmaz merak etmeyin. 💁♀️
Bu arada 2 saat arayla meme değiştirin. 5 saati bulmasın kesinlikle.