Eessiinn Fadimelina01 Meme reddinizin sebebi biberon ve emzik. Biberon ve emziği bırakmalısınız. Bebeğiniz memenizi her çekişinde ağzına süt gelmiyor ama biberonu her çekişinde süt geliyor hem de dolu dolu o yüzden memenizle uğraşmak yerine biberonu istiyor. Emzik de bebeklerde kafa karışıklığına sebep oluyor meme sanıyorlar emme içgüdülerini tatmin ettikleri için sizi emmek istemiyor çünkü o daha açlığı tokluğu bilmiyor. Kısa bir süre EDS (emzirme destek sistemi) yapın sonra onu da bırakın yoksa yine alışkanlık yapar. Bebeğiniz çok küçük memeye dönmesi kolay olur. Mama mı kullanıyorsunuz?
Cerenn1-- Valla hemşire bir anda kes biberonu dedi kesemedim bir iki kere daha verdim sonra her aglamasinda emzirdim ayakta emzirdim çoğunlukla. Şimdi mamayı veriyorum biberonla almıyor midesi bulanıyor ,😍😍
Eessiinn Ulyaisha Biberonu ve emziği bırakmalısınız meme reddinin sebebi onlar. Mama mı kullanıyorsunuz?
Eessiinn Ulyaisha Çok iyi artık biberona ihtiyacınız yok denektir. Bebeğiniz biberondaki gibi hızlı ve çok süt gelsin istiyor o yüzden memenizi emmek istemiyor. Onun için de kısa bir süre EDS (emzirme destek sistemi) yapmanız gerekiyor. Bebeğiniz memeye alışınca bırakın hemen yoksa EDS de alışkanlık yapar.
Eessiinn Fadimelina01 İnstagram ve YouTube’da emzirme danışmanı Dilruba Demirezer’in sayfası bar oradan EDS’nin nasıl yapıldığına bakabilirsiniz. Sütünüzü arttırmak için de günde 8-10 defa her memenizi 20-25 dk sağmalısınız. Sağım boyunca memenizden süt gelmeyecek bu önemli değil önemli olan beyne “süt üret” komutunun verilmesi. EDS’yi mutlaka araştırın. Bir de bebeğinizi memeyi alması için zorlamayın sakın yoksa meme reddini pekiştirirsiniz.