Yunusemrecik Doktorumuz bugün bıngıldak kapanmış d vitaminini kesin dedi.5 ay 12 günlük.Ben 1 yaşına kadar diye biliyordum.Sizde de aynı durum var mı?
569767 Yunusemrecik d vitamini 2 yaşına kadar kullanılıyor diye biliyorum 🤔sadece bıngıldak için de kullanılmıyorki hem…
annediyebiri Yunusemrecik tahlil yaptırmadan kesmeyin 6 aylıkken kapandı 7 aylıkken doktor bir bakalım dedi çok düşük çıktı d vitamini. Bana doktor kes dedi diğeri sürekli ver dedi başka bir doktor iki güne bir ver dedi. Brn iki güne bir vermeyi tercih ettim yinede kapandı. D vitamini de bayağı düşük çıktı 5 damla veriyorum artık günde
Annesinin_kuzusu00 Yunusemrecik D vitaminin bingildakla pek alakasi yok.Bingildagin oyle hemen5.ayda kapanmasi mumkun degil.Aksine cabuk kapanmasi zararli diye biliyorum.D vitamininide 2 yasina kadar kullanilmasi gerekiyor.Doktor degerlerine bakip oyle karar veriyor.
Asyakus11 18 ayda tamamen kapanmış olması gerekiyor diye biliyorum ama bana biraz erken geldi 5 ay tabi bi bilgim yok ama 🤷♀️ Benim kızım 19 aylık tamamen kapanmadı bende bi doktora götüreceğim sanırım
annediyebiri Yunusemrecik anladım fazla da olabilir doktor daha iyi bilir tahlil yaptırdı mı. Erken değil kapanabilir bu aylarda da ben sırf bu yüzden beyin cerrahına götürdüm kapanabilir bas çevresi önemli dedi. Birde ne zaman oturdu diye sordu
Masalim35 Bıngıldak kapanirsa çok küçük ayda kapanmış bize şey dediler erken kapanmasi yaş gerilimi beyin gerilimi olur diye ama bence başka özel doktora git derim yani herkes farklı söyleyebiliyor
Ayzayd annediyebiri size doktor suturlar kapalı olabilir demişti galiba en son görüşmeye gidecektiniz ne dedi acaba doktor
Yunusemrecik annediyebiri mesela bu şu an kendi oturmak istiyo ben bıraksam 10 saniyeden fazla durabiliyor
annediyebiri Ayzayd beyin cerrahına gittik delinin biri kuyuya taş atıyor çıkaramıyoruz dedi eliyle baktı tomografiye gerek yokmuş bende çekilse içim rahat etse dedim ne gerek var baş çevresi normal dedi. Büyümeye bakılsın her ay diye konuştu.
Elfvli Yunusemrecik bingildagin kapanması da erken olmuş d vitamini kesmenin de. D vitamini 2 yasa kadar kullanılıyor. Sadece bingildak içinde değil. Tahlil vs yaptı mı doktor ? Ayrıca kesin bir bilgim yok ama okuduğum kadar erken kapanması sakıncalı diye biliyorum. Doktora danışın bence.
Ayzayd annediyebiri çok sevindim herkes farklı birşey söylüyor gerçekten inşallah bebeklerimiz bu süreci sağsalim atlatırlar 🙏
annediyebiri Ayzayd inşallah özellikle çocuk beyin cerrahına götürdüm kafa şekli de basık biraz tomografi bile çekmedi büyümesine bakılsın dedi demekki erken kapanma olabiliyor
Ayzayd annediyebiri ya zaten erken kapanan çok fazla kişi var ama işte annelik kafaya çok takıyoruz. D vitaminini kullanma diyen bu doktormuydu peki birde oturmayı sormuş ya kaç aylıkken oturdu bebeğiniz biz daha 4 aylığız erken galiba oturmak için
annediyebiri Ayzayd 7. Aya doğru oturdu öncesinde hep düşüyordu. D vitamini sormayı unuttum çünkü bizim baya eksik çıktı günde 5 damla veriyorum onu sormak hiç gelmedi aklıma çocuk doktoru artırdığı için. Birde doktor hep çocuğun bir şeyi yok normal deyince